Лесен кок

Скъпи дами, ако си падате по красивите, лесни и бързи прически, не мислете, че е задължително да отделяте сума ти пари за фризьори всеки път, когато ви се иска да бъдете различна. Нищо няма да загубите, ако се опитате сама да си направите някоя прическа, а най-лесно е да започнете с коса, вързана на кок.

Както знаете, прическата кок е една от най-интересните, тъй като има безброй начини за направата ѝ. Всеки един от тези начини води до съвсем различен краен резултат и съответно я прави приложима за всякакви поводи. Точно за това, няма да ви е излишно да знаете няколко хитрини, с помощта на които да сте способни сами да обработите косата си при нужда. Тук ще намерите няколко изключително лесни варианта за кокове, за които не се изискват никакви специални умения, нито пък професионални материали.

Вариант 1 за лесен кок

Първият вариант е така наречения „рошав” кок. Той е доста подходящ за ежедневието, за спорт и най-вече за забързаните майки, които имат буквално три минути време на разположение, за да изглеждат добре. Необходими са ви само един ластик и няколко обикновени фиби.

Хубавото при този кок е че не е нужно да се прави на чиста коса и няма значение дали тя е била обработвана преди това с маша, преса или ролки. Започнете да вдигате косата си на висока опашка, като използвате само пръстите си, а не четка или гребен. Не е необходимо да заглаждате косата си почти никъде, тъй като се търси точно обратния ефект.

След като сте събрали цялата си коса почти на върха на главата, прокарайте опашката през ластика два пъти. На третия път, обаче не прокарвайте цялата опашка и оставете ластика така. Т.е. нека част от косата ви остане защипана от него. Другата част пък леко разтворете, така че косата да заеме добър вид, след което закрепете с фибички където мислите, че е нужно.

Работете с огледало пред себе си и преценявайте къде са нужни корекции. Ако желаете издърпайте няколко кичурчета коса около лицето си.

В случай, че има такива, които сами падат и ви притесняват, просто също ги закрепете.

Вариант 2 за класически кок

Вторият вариант е класическият и изчистен кок. За него ще имате нужда също от 2 ластика, фиби и гъба. Хванете косата си опашка на желаната от вас височина и пъхнете косата през дупката на гъбата. Наведете се напред и покрийте цялата гъба с косата си, като накрая просто отгоре сложете втория ластик, така че той да фиксира самия кок. Приберете стърчащите краища около гъбата и напръскайте с лак за коса. Това е.

Разбира се, можете винаги и както искате да променяте и обогатявате тези варианти, за да ги направите удобни и практични за вас самите.

Небрежен кок

Прическата „небрежен висок кок“ никога не излиза от мода, защото е бърза, лесна и ефектна. Представяме ви една идея за тази прическа, подходяща за ежедневни и специални поводи, която отнема не повече от 5 минути. Вижте как да оставите непокорните и стърчащи коси и да направите бърз небрежен кок. Необходими са само няколко неща: четка, ластик, гъба за кок и стилизант за коса.

Бърз небрежен кок

Срешете добре косата си с помощта на четка. Вържете я на висока и стегната опашка с ластик. Нанижете подложката или гъбата за кок. Изберете гъбата в зависимост от цвета и дължината на косата.

Ако косата е дълга може да сложите по-голяма гъба за кок, а съответно за тънки коси се препоръчва по-малка подложка. В противен случай няма да успеете да захванете добре косата и да получите въпросния кок.Красив лесен кок

След това обърнете косата и покрийте гъбата равномерно с кичурите. За да изглежда прическата по-естествено, измъкнете един малък кичур, прихванете косата с него и го увийте около гъбата, така че да се оформи кок. Оставете непокорните и стъчащите коси, защото те придават чар на прическата. Сложете малко лак, за да фиксирате прическата.

Тази прическа е най-подходяща за момичета с тънки коси, които вече могат да си направят и да се похвалят с новия си обемист кок. Всъщност ако предпочитате по-малък кок, хванете косата на опашка и направете кока, без да изпозвате гъба. Има различни варианти за правене на тази класическа прическа. Има и различни видове кокове : небрежен, висок, страничен, балерински, булченски и др.

Обикновеният небрежен кок ще открие лицето ви и визуално ще удължи фигурата ви. Прическата е идеална и за предстоящите празнични събития. Само трябва обикновения небрежен кок да бъде превърнат в официален кок. Приберете страчащите коси и ще получите ефирен кок.

В зависимост от тоалета, който сте избрали за тържеството, може да добавите и блестящ аксесоар в косите си.

Дами, готови ли сте за празничното парти?

Последно
Не пропускай