Няколко трика за перфектна конска опашка

Днес ще си говорим за една много специална прическа – конската опашка.

Тази прическа е може би една от най-елемнтарните и винаги влиза в употреба, когато косата ни не е в най-доброто  състояние.

Колкото и просто да е връзването на косата на опашка има няколко интересни и полезни съвета от които бихте могли да се възползвате за да получите перфектната прическа.

Имайте предвид следното:

  • Опашката може да изглежда секси;
  • Спестява време;
  • Отваря лицето ви, което ви позволява да акцентирате с бижута или грим.

А ето и няколко трика за това как да направите конската опашка да изглежда перфектно за различни поводи и събития.

  1. “ Конска опашка – парти стил“ . Разделете опашката на две половини. Тупирайте долната част. Сложете малко лак и пуснете останалата част да пада свободно.
  2. Ако случайно сте канени на официална вечеря или изискано парти тогава ви предлагам да скриете ластичката. Това може да стане по най-лесния начин като вземете кичур от вътрешността на опашката и го увиете около ластичката, като накрая прикрепите с фибичка и малко лак за коса. Опашката може да бъде вързана ниско долу или високо на главата  в зависимост от предпочитанията ви и тоалета.
  3.  Ако имате къса коса и искате опашката да изглежда по-дълга приложете следния трик. Разделете косата си на две. Вържете горната част с ластичка, след което направете втора опашка под тази горната. По този начин ще имитирате перфектна дълга опашка.

Ето и една бърза

Романтична конска опашка за 10 минути

Предстои ви официално и по-изисквано събитие или просто искате да внесете малко романтично настроение в ежедневната си визия.

Лесно е!

За тази цел ви предлагаме да направите една специална прическа. Романтичната конска опашка, не е от тези традиционни прически, които изискват много време и усилия, за да бъдат направени.

Ако имате дълга или средно дълга коса, необходимо е да отделите само 10 минути от ценното си време.

1. Срешете добре косата си. След това разделете косата на три части, два еднакви кичура отстрани и един по-голям по средата.

2. Съберете средната задна част коса на опашка.

3. Разделете странични части коса на два еднакви кичура.

4. Прехвърляте левия кичур на дясно, а десния кичур на ляво над опашката.

5. По същият начин кръстосвате и останалите два кичура отстрани.

6. Хванете с фиба или ластик кичурите под опашката, така че получите нежно прибрана зад ухото.

7. Фиксирайте прическата с лак за коса. Ако поводът позволява, може да декорирате прическата с цветен аксесоар за коса там, където се съединяват кичурите.

Първоначално изглежда, че е необходимо много време, за да направите романтичната конска опашка, а всъщност е много по-лесно отколкото изглежда. Опитайте сами и ще видите колко е леснопостижимо създаването на прекрасна романтична опашка, която ще открие лицето ви.

Идеите за прически „конска опашка“ са осигурени със съдействието на Femface.net, а още предложения може да видите тук.

Последно
Не пропускай