Лечебните свойства на ябълката: Понижава кръвното, холестерола, бори се с безсънието и много други

Ябълката е популярен плод, признат със своите невероятни терапевтични ползи, които включват здравословна хидратация, диуретични свойства, понижаване на нивата на холестерола в кръвта (LDL), ефекти при запек и други.

Но в допълнение към тези ползи, наскоро беше установено, че ябълковата кора е много ефективна, когато става въпрос за борба с хипертонията.

Предимства на ябълковата кора

Хипертонията е тихо заболяване, което все повече атакува хората поради неправилно хранене, ежедневен стрес и тютюнопушене, които са нормални в днешно време. Симптомите на хипертония включват силно главоболие, гадене или повръщане, промени в зрението, кървене от носа или объркване.

Ако забележите, че имате един или повече от тези симптоми, е добре да посетите лекар, за да може той да извърши точна диагноза и да предпише адекватно лечение.

Разбира се, най-доброто лечение е превенцията, а това може да се направи с помощта на някои естествени съставки като ябълките.

Някои скорошни проучвания са потвърдили, че ябълките понижават кръвното налягане поради наличието на флавоноиди, главно кверцетин, в кората им. По този начин екстрактът от ябълкова кора участва в регулирането на хормоните, свързани с кръвното налягане, което подобрява функционирането на кръвоносната система и предотвратява вазоконстрикцията, която може да атакува кръвоносните съдове.

Други предимства от консумацията на ябълки:

Помага за детоксикацията на черния дроб.

Намалява нивото на лошия холестерол в кръвта.

Предотвратява появата на хипергликемия, тъй съдържа пектин.

Помага за лечение на безсъние, благодарение на съдържанието на витамин В12.

Помага за намаляване на температурата.

Бори се както с диарията, така и с запека.

Стимулира производството на стомашен сок, следователно помага в борбата с гастрит и язва.

Съдържа фосфор, което я прави чудесен съюзник при проблеми с паметта.

Най-хубавото на ябълката е, че е достъпна, икономична и адаптивна към всякакъв вид храна. В този смисъл можете да я консумирате сурова или печена, самостоятелно или в салати, сокове и пюрета. Вие избирате и не се страхувайте, защото ябълката няма странични ефекти.

Последно
Не пропускай