Лечебната сила на черешите: Как да излекуваме черния дроб, бъбреците и артрита с помощта на клонки и плодове

Специалистите твърдят, че няма такъв орган или система в човешкото тяло, които да не реагира на лечението с череши.

Черешите са по-добри от всяко лекарство

Черешата, толкова обичан от мнозина плод, е естествена панацея. Нейният пулп съдържа много полезни компоненти: киселини, пектини, витамини, минерали и други микроелементи. В народната медицина й е отредена специална роля, като за лечение на различни болести се използват всичките й части – от клонки до стъбла.

Отвари и запарки от черешово дърво перфектно лекуват сърдечно-съдовата, пикочно-половата и белодробната система, стомашно-чревния тракт, черния дроб, бъбреците, панкреаса, опорно-двигателния апарат.

Плодовете имат отличен успокояващ и антиконвулсиращ ефект. От запазените записи става ясно, че в древни времена лекарите са използвали отвара от череши за психични заболявания и епилепсия.

Забравете за артрита, язвата и гастрита

Ако ви болят ставите, най-доброто средство са черешовите плодове с мляко. Те ще помогнат при лечението не само на артрит, но и на бронхит. И ако листата от череша се варят в мляко, тогава това е чудесен лек за жълтеница. При язва на стомаха народните лечители съветват да се пие настойка от корени от череша. Не изхвърляйте стъблата! Те са лечебни: отвари от тях се използват при диатеза на пикочна киселина и заболявания на ставите.

Прост, ефективен и доказан метод за лечение на бъбреците с череши

Ако имате проблеми с бъбреците, тогава трябва да пиете отвара от черешови клонки. Този прост, но много ефективен инструмент е помогнал на много хора. По-добре е да започнете да приготвяте лекарства през пролетта, когато пъпките започнат да набъбват. През този период отрежете клоните на неприсадените череши, измийте ги и подсушете.

Лекарството се приготвя от нарязани на колони с дължина 8-9 см и обиколка колкото на палеца на ръката. Сложете ги в двулитров емайлиран съд. Напълнете до горе с вода и след това варете на слаб огън 8-10 минути. Свалете от котлона, приберете в буркани и ги увийте с одеяло – нека стоят така половин час.

Пие се с мед в продължение на 10 дни, по една чаша 4-5 пъти на ден. Може да ползвате клонките няколко пъти, докато отварата стане неприятна на вкус. Прекъснете за 10 дни и започнете лечението отново – общо трябва да преминете три лечебни курса, за да има ефект.

Последно
Не пропускай