Котка в офиса

170
Котката в офиса е полезна

Красива, любопитна и търсеща внимание, котката е любимото животно и най-добрият приятел на много хора. Има и хора, които не обичат котки, но и такива, които не могат да си представят живота без това пухено животно. Понякога е достатъчен само един мил поглед от вашия домашен любимец или от уличната котка, за да забравите за всички „нечовешки“ проблеми.

Минавала ли ви е мисълта, че ви липсва на работното място присъствието на вашето любимо животно?  

Котка в офиса звучи необичайно, но на практика може да се окаже много полезно за целия работен процес. Вижте най- добрите причини, които ще окуражат и ще убедят вашия мениджър да вземете и да отглеждате котка в офиса

  1. Абсорбира негативната енергия;
  2. Укрепва имунитета;
  3. Доставя радост;
  4. Облекчава напрежението и стреса:
  5. Успокоява;
  6. Приятелски настроена;
  7. Създава уютна атмосферата както у дома ви;
  8. Ще внесе малко разнообразие и нежност в офиса;
  9. Присъствието на котката в офиса ще развие чувството за хумор;
  10. Учените са установили, че хората, които отглеждат котки живеят по-дълго.

Когато в едно пространство много хора работят заедно прехвърчат и отрицателни емоции. Дори и да желаят те да останат незабелязани, котката ги усеща и ги абсорбира. Това животно ще изчисти офиса от негативно влияние, а грациозните движения ще предизвикат много усмивки. Същевременно милото и пухкаво животно отвлича вниманието от проблемите и създава добро настроение, което е условие за ефективна бизнес комуникация.

Според древно-китайският учител Фън Шуй котката е символ на благоденствие и ще донесе богатство на притежателя. Това е още една причина да убедите шефа си котката да стане собственост на целия екип. В САЩ много компании позволяват на служителите си да си водят домашните любимци на работното място. Изследванията сочат, че това прави работниците по-мотивирани и по-продуктивни.

Защо да гледаме котка в офиса?

Присъствието на котки в офиса ще ви предпази от сърдечни заболявания. Котките помагат да се стабилизира високото кръвното налягане и сърдечния ритъм.
Котките са много лесни за гледане. Всичко което трябва да направите е да намерите малко местенце в офиса, да поставите котешка тоалетна и две купички за храна и вода. Обичайте котката и се отнасяйте добре към нея, тъй като тя много лесно се привързва към хората.

Ако не е позволено да се внасят животни в бизнес сградата, поставете фигурка на дървена котка върху бюрото за да ви донесе благоденствие.