Котка в офиса

Красива, любопитна и търсеща внимание, котката е любимото животно и най-добрият приятел на много хора. Има и хора, които не обичат котки, но и такива, които не могат да си представят живота без това пухено животно. Понякога е достатъчен само един мил поглед от вашия домашен любимец или от уличната котка, за да забравите за всички „нечовешки“ проблеми.

Минавала ли ви е мисълта, че ви липсва на работното място присъствието на вашето любимо животно?  

Котка в офиса звучи необичайно, но на практика може да се окаже много полезно за целия работен процес. Вижте най-добрите причини, които ще окуражат и ще убедят вашия мениджър да вземете и да отглеждате котка в офиса

  1. Абсорбира негативната енергия;
  2. Укрепва имунитета;
  3. Доставя радост;
  4. Облекчава напрежението и стреса:
  5. Успокоява;
  6. Приятелски настроена;
  7. Създава уютна атмосферата както у дома ви;
  8. Ще внесе малко разнообразие и нежност в офиса;
  9. Присъствието на котката в офиса ще развие чувството за хумор;
  10. Учените са установили, че хората, които отглеждат котки живеят по-дълго.

Когато в едно пространство много хора работят заедно прехвърчат и отрицателни емоции. Дори и да желаят те да останат незабелязани, котката ги усеща и ги абсорбира. Това животно ще изчисти офиса от негативно влияние, а грациозните движения ще предизвикат много усмивки. Същевременно милото и пухкаво животно отвлича вниманието от проблемите и създава добро настроение, което е условие за ефективна бизнес комуникация.

Според древно-китайският учител Фън Шуй котката е символ на благоденствие и ще донесе богатство на притежателя. Това е още една причина да убедите шефа си котката да стане собственост на целия екип. В САЩ много компании позволяват на служителите си да си водят домашните любимци на работното място. Изследванията сочат, че това прави работниците по-мотивирани и по-продуктивни.

Защо да гледаме котка в офиса?

Присъствието на котки в офиса ще ви предпази от сърдечни заболявания. Котките помагат да се стабилизира високото кръвното налягане и сърдечния ритъм.

Котките са много лесни за гледане. Всичко което трябва да направите е да намерите малко местенце в офиса, да поставите котешка тоалетна и две купички за храна и вода. Обичайте котката и се отнасяйте добре към нея, тъй като тя много лесно се привързва към хората. За разлика от кучетата обаче, котките нямат нужда от ежедневни разходки навън, така че вашите ангажименти към тах са наистина минимални.

Ако не е позволено да се внасят животни в бизнес сградата, поставете фигурка на дървена котка върху бюрото за да ви донесе благоденствие.

Последно
Не пропускай