Как да стимулирате растежа на ноктите и косата

При някои хора косата, космите по тялото и ноктите сякаш не растат или го правят прекалено бавно. От една страна може да се радвате, че не ви се налага често да си обезкосмявате тялото, но от друга страна бавния растеж на косата и ноктите представлява коварен проблем.

Искате дълга, гъста и здрава коса, но ви изглежда непостижимо.

Същото се случва и с ноктите ви? Мечтаете да си направите френски маникюр с цветчетата, както на вашата приятелка, но ноктите постоянно ви се чупят?

Не се тревожете, има решение за проблема ви!

За да стимулирате растежа на ноктите и косата обърнете внимание на следните неща. Ефектът е очеваден.

Здравословна храна

Бавният растеж на косата и ноктите до голяма степен зависи от храната. За да забързате растежа консумирайте богата храна с желязо, белтъчини, калций, йод, цинк и витамини A, В, C и D. Ежедневното меню трябва да включва плодове, зеленчуци, млечни и морски продукти, магданоз, яйца. Също така пийте сокове от пресни плодове и много вода, те ще ускорят растежа. Дехидратацията забавя растежа на ноктите и косата.

Солените бани

Солените бани се отразяват положително върху растежа на косата и ноктите. Къпането в солената вода и седенето на плажа помогна за по-бързия растеж за ноктите и косата. За това ноктите растат много по-бързо през лятото отколкото през зимата. Друг начин е да накиснете косата и ръцете в топла вода и няколко супени лъжици йодирана или обикновена сол за около 30 минути.

Козметичните продукти

Козметичните продукти за подхранване на косата и ноктите също действат. Редовно използвайте заздравител за нокти, качествен лак и масажирайте ръцете с хидратиращ крем. За да изберете подходящ козметичен продукт за растеж на коса и нокти посъветвайте се с дерматолог или  специалист.

Последно
Не пропускай