Как да предотвратим хъркането: Напитката, която ще помогне много

Какво е сънна апнея? Сънната апнея се отнася до временно спиране на дишането по време на сън. Тя се причинява от отговор на редица фактори, които могат да бъдат или наследствени, биофизични, екологични или просто поведенчески.

Причини за хъркането

Наследствените и биофизични причини за сънна апнея са размерът на устата. Ако тя има допълнителна тъкан в задната част на гърлото, въздухът, който дишате, може да се превърне в пречка за тъканта, причинявайки всичко да вибрира.

Други причини за хъркане са прекомерна консумация на алкохол, натрупаната умора и всякакъв друг прием на вещества, които правят тялото ви неспособно да се защити от какъвто и да е вид запушване на дихателните пътища.

Как да предотвратим хъркането?

Създайте си график за сън, яжте и пийте умерено, и намерете нещо успокояващо и релаксиращо, което да ви помогне да отпуснете мускулите ви, включително и тези в устата.

Сок против хъркане

Съставките в тази напитка насърчават не само добрия сън, но и подобряват скоростта на дишане на тялото. Именно тези фактори са необходими за предотвратяване на сънната апнея.

Джинджифил

Коренът на джинджифила е добре известен със способността си да отпуска тъканите и да повишава кръвообращението.

Ябълки

Ябълките са идеална храна, защото са пълни с витамини и хранителни вещества, които всъщност насърчават съня. Те също така съдържат полифенолни антиоксиданти, които са от съществено значение за здравата имунна система.

Лимонов сок

Известно е , че лимоновият сок подобрява съня. Според учените, увеличаването на консумацията на лимони води до така нареченото „алкално pH състояние“, което повишава на имунитета и балансира кръвната захар.

Моркови

Хората, които ядат храни с ниско съдържание на хранителни вещества, са най-уязвими към лошия сън, сочат резултатите от голямо проучване на Университета на Пенсилвания. От всички хранителни вещества, алфа-каротинът (намиращ се във високи количества в морковите), е най-добрата съставка, която благоприятства  дълбокия сън.

Супер напитка против хъркане

Как да си осигурим добър нощен сън

Комбинацията от изброените продукти има следните ефекти върху тялото:

  • отпуска мускулите
  • подобрява циркулацията и усвояването на хранителните вещества
  • стимулира хормоните на съня

Сокът от ябълка, моркови, лимон и джинджифил е мощен шейк за здрав сън. На сутринта тялото ви ще ви бъде благодарно!

Последно
Не пропускай