Как да ослабнем с пиене на правилното количество вода

Може да не знаете това, но водата е всичко, от което се нуждаете, ако се опитвате да отслабнете. Тялото ни е почти 70% вода, което означава, че наистина се нуждаем от много хидратация. Губим вода през целия ден, така че трябва да я заменим по подходящ начин.

Водата ще ви помогне да увеличите метаболизма си , така че ще гори калории по-бързо, тялото ви ще се изчисти от отпадъците, а също така действа като потискащо апетита. Когато консумираме рафинирани храни, включително преработени масла, консервирани храни, газирани напитки или кафе, тялото ни става киселинно. Водата понижава тези нива на киселина. Това ни помага да изчистим токсините.

Можем да се сблъскаме с реални последици, ако сме дехидратирани: получавате главоболие през деня, глад за захар и се чувствате уморени. Много е важно да пием 8 до 10 чаши на ден, за да можем да се хидратираме и да стимулираме процеса на отслабване .

Ето няколко съвета как да пиете повече вода:

Уверете се, че винаги имате бутилка с вода под ръка! Пийте през целия ден.

Чаша вода преди всяко хранене може да намали апетита ви. Това усещане за пълна полза ще ви помогне да ядете по-малко, така че можете да подобрите резултатите си за отслабване.

Според някои проучвания при възрастни хора, пиенето на вода преди всяко хранене може да увеличи загубата на тегло с 2 кг за период от 12 седмици. Друго проучване, което включва хора с наднормено тегло и затлъстяване, които пият вода преди всяко хранене, е установило, че те са успели да загубят 44% повече тегло в сравнение с група, която не пие толкова много вода.

Можете да използвате някои добавки във вашата вода, като лимони или лайм. Нарежете ги на филийки и ги поставете в бутилката. Можете също да добавите резени краставица – тя съдържа 96% вода и минерали.

Можете също да добавите други зеленчуци, за които е известно, че хидратират тялото ви. Ако искате, вместо вода може да заложите и на ароматен чай, който да пиете за целия ден!

Как да разберете дали пиете достатъчно вода?

Правило № 1: Проверете тоалетната, след като отидете до банята! Урината ви ще ви каже дали сте добре хидратирани или не. Тя трябва да бъде бистра или светложълта. Ако урината ви винаги е по-тъмна, тогава трябва да пиете много повече вода, отколкото сте свикнали, особено ако искате да отслабнете!

Последно
Не пропускай