Как се прави хубаво селфи

Селфитата са най-често споделяните снимки в социалните мрежи. През 2014 г. думата селфи стана част от Оскфордския речник, а през 2015 г. започват да се появяват различни варианти дори и на екстремното селфи.  Докато самоснимките обикалят из виртуалното пространство решихме да ви дадем няколко съвета, които ще ви помогнат да направите хубава снимка селфи.

Грим, прическа и облекло за селфито

За селфи снимката  е добре да бъдете гримирани, защото цветовете на снимката винаги са с един нюанс по-светли от реалните. Това не означава да прекалите с грима, а просто да сложите малко по-наситени цветове, за да създадете контраст. Червилото е задължително, ако искате да изглеждате хубаво на снимката. Може да сложите един слой гланц, за да направите по-привлекателни устните.

И не забравяйте най-важното козметично средство, а именно фон дьо тена, който ще покрие неравностите и ще придаде желания блясък на кожата. Обърнете внимание на врата и деколтето, защото цвета на лицето не трябва да се разминава с цвета тези части. В противен случай не само на снимката, а и на живо ще изглеждате изкуствено.

Дори когато става въпрос за снимка, трябва да спазвате добре известното правило: силен грим на очите и нежно червило на устните и обратното.

Как се прави селфиНяма нищо по-хубаво от усмихнато лице, така че нека на снимката присъства вашата истинска усмивка. Относно  прическата за хубавата снимка е важно косата да не покрива образа ви, защото подчертаните части на лицето трябва добре да се виждат.

Изборът на облекло за хубаво селфи зависи от вашия стил и вкус и разбира се от обстоятелствата, в които ще бъде направена снимката. Модата винаги позволява да експериментирате, стига да не прекалявате с разголването.

Изберете хубаво място за селфито

За да направите хубаво селфи трябва да изберете хубаво място. Най-добре снимката да бъде направена някъде навън на дневна светлина. А ако прецените да насочите камерата на телефона към вас вкъщи, помислете на какъв фон ще я направите. В никакъв случай не правете селфита в банята пред огледалото, дори и плочките да са последен италиански модел. Не използвайте слънчевите очила за снимка вкъщи.

Ако искате да се похвалите, че притежавате скъпи маркови очила, направете снимка някъде навън, пред блока, в парка, на плажа, а не в тоалетната пред огледалото.

Не бива да пропускаме и най-важната подробност – необходима е добра камера за хубава селфи снимка.

Последно
Не пропускай