Изборът на очила зависи от формата на лицето

  196
  Очила според формата на лицето

  Изборът на очила зависи от цвета на косата, кожата, очите, от вкуса и стила на притежателя. Модните тенденции оказват силно влияние при избора на очила, но най-съществен и определящ фактор при избора на очила е формата на лицето.

  Първо трябва да определите формата на лицето си и след това да решите какъв тип очила най-добре ще ви стоят. Съществуват пет основни форми на лицето: кръгло, триъгълно, квадратно, правоъгълно и овално.

  КРЪГЛО ЛИЦЕ

  Лицето с кръгла форма се нуждае от големи и широки очила с ъглови рамки. Най-подходящи са квадратните очила.

  Вижте и: Прическа според формата на лицето

  ТРИЪГЪЛНО (СЪРЦЕВИДНО ЛИЦЕ)

  За хората с ъглово лице и остра брадичка най-добър избор са очилата с тънка рамка. Това лице се нуждае от малки или големи „котешки очи“. Рамки с пеперудена форма са идеални за този тип лице.

  КВАДРАТНО ЛИЦЕ

  За да омекотят изразената квадратна линия, тези жени трябва да изберат очила с разчупена форма. Подходящ модел очила за хората с квадратно лице са рамките с кръгли или овални стъкла.

  ПРАВОЪГЪЛНО ЛИЦЕ

  Дължината на лицето е доста по-голяма от широчината, за това правоъгълното лице изисква очила с дебели рамки. Декоративна или контрастираща рамка ще уравновеси пропорциите на лицето.

  ОВАЛНО ЛИЦЕ

  Aко имате овално лице с изпъкнала брадичка вие сте истински късметлии, това е идеалната форма. Тези дами могат да експериментират при избора на очила.