Как да намалите разходите при екскурзия в чужбина

Няма човек, който не си мечтае да се откъсне от сивото ежедневие и да замине на екскурзия в чужбина дори за два-три дни. Единственото нещо, което може би ви спира да вземете куфарите и да тръгнете са големите финансови разходи. За тази цел решихме да ви дадем няколко полезни съвета как да превърнете дълго планираната екскурзията в чужбина в незабравимо, вълнуващо и изгодно пътуване.

1. Направете предварително проучване

В сайтовете за групово пазаруване може да намерите много евтини оферти за екскурзии в чужбина. Разгледайте всички оферти за желаната дестинация и сравнете цените. Най-изгодно излизат офертите, в които в цената са вкючени транспортните разходи, хотела, храната и таксите за посещение на забележителности. Ако в офертата няма осигурен транспорт, проучете възможностите за удобен и евтин транспорт до желаната дестинация. Резервирайте билета и платете хотела колкото се може по-рано, защото така е по-голям шансът цените да са по-ниски.

2. Използвайте новите начини за комуникация и плащане

Възползвайте се от интернет възможностите за комуникация, защото ако използвате телефона за разговори с близките дори и да сте си активирали роуминг ще ви излезе доста скъпо. Трябва да знаете каква валута се използва в страната, където отивате на екскурзия и да обмените малка сума за джобни пари. По-изгодно излиза да теглите пари от кредитната карта и да плащате с нея, отколкото да обмените всички пари според валутата на страната.

3. Без допълнителна такса за багаж

Относно багажа бъдете практични и гъвкави, направете списък с най-необходимите вещи. Складирайте най-необходимите козметичните средства в малки бутилчици и вземете няколко комплекта облекло. Не забравяйте лекарствата, защото е голяма вероятността в чужбина да не успеете да ги намерите.

Преди да тръгнете отделете време, за да проверите отново дали сте сложили всички документи в чантата. За да не се наложи да плащате за допълнителен багаж на летището, колко по-малко неща имате, толкова по-добре. Задължително проверете размерите на разрешения ръчен багаж за самолет (например тук).

4. Избягвайте популярните магазини и заведения

От магазините по летището и гарите не купувайте подаръци, защото имат нереални надценки. Вместо в скъпият ресторант на летището, изберете някое местно заведение, където ще ви обърнат повече внимание и ще ви представят традиционните местни специалитети.

5. Изберете 2-3 забележителности, които да посетите

Ако в туристическия пакет няма входни такси, изберете 2-3 места, които искате да посетите. Имайте предвид, че няма как да обиколите цялото място и да видите всичко. Най-добре е да изберете места, които са близо да хотела, така ще спестите пари за придвижване в съответния град.

Но ако се наложи да пътувате, придвижете се с градския транспорт, а не с такси.

Не пропускай: Очарователният Одрин

6. Извън центъра на събитията

Най-добре е да отидете на дълго планираната екскурзия извън сезона, защото движението не е толкова натоварено и цените са много по-ниски по това време. Избягвайте да пътувате в страна, в която в момента се организират световни събития и тържества, защото няма да успеете да си починете и да разгледате знаменитостите на спокойствие.

Почивката или екскурзията в чужбина може да ви излезе изгодно, ако умеете да планирате и да организирате предварително пътуването.

Последно
Не пропускай