Най-необходимите неща за пътуване

Пътуването е прекрасно нещо, а приготвянето на багажа не толкова приятно. Ако сте избрали къде да пътувате, добре е да направите списък с най-необходимите неща, преди да тръгнете. Списъкът ще ви помогне да вземете само най-важното и най-необходимото и да ви остане място за сувенири и незабравими спомени.

Документи

Проверете внимателно валидността на личните, служебните и официалните документи. Сканирайте документите, билетите и резервациите и запазете файловете във вашата електронна поща. И преди тръгване проверете още веднъж дали всички документи са в чантата с ръчния багаж.

Пари

Както документите, така и парите трябва да са ви винаги под ръка. Има места, на които не приемат кредитни/дебитни карти, като за тази цел е добре да имате в портмонето и пари в брой в местната валута. Разпределете парите в различни джобчета.

Облекло

Няма нужда да сгънете целия гардероб и да се опитате да го напъхате в сака. В зависимост от това колко дневен е престоят ви, толкова комбинации от дрехи направете. Винаги трябва да имате под ръка връхна дреха, в случай че времето стане по-хладно. Препоръчително е да вземете едни обувки на равни подметки и едни по-официални с високи токчета. Използвайте пликове с вакуум, за да спестите пространство в багажа.

Козметика

Шампоани, сапуни, душ гелове, гримове, маски, парфюми, четки, паста за зъби само с тоалетните принадлежности може да превърнете куфара в козметичен несесер. Най-подходящи за пътуване са тестерите или малките опаковки, но ако не намерите такива разпределете любимите козметични принадлежности в малки бутилки.

Медикаменти

Не на всяко място може да намерите аптека или да получите лекарство без рецепта, затова трябва да имате комплект лекарства от първа необходимост в багажа. Смяната на климата също оказва влияние, така че сложете в багажа медикаменти срещу настинка, болно гърло, разстройство, външни алергии и витамини.

Техника

Телефон, лаптоп, фотоапарат, камера и не забравяйте зарядните или батериите към тези уреди, които ще запечатат вашето пътуване и незабравимите моменти завинаги.
Сега остава само да ви пожелаем приятно пътуване!

Последно
Не пропускай