5 ефективни домашни маски за коса

Мечтата на всяко момиче е да има дълга, добре поддържана коса. Много фактори влияят на косата ни. Лоша екология, хранене, генетика – всичко това се й отразява.

Тези 5 ефективни домашни маски, които ще направят косата ви много по-добра, ще й придадат прекрасен блясък, ще подобрят структурата на косъма, ще я направят по-мека и лесна за оформяне.

Първата маска е може би най-ефективната. За нея ви трябват само два вида козметични масла. Масло от праскова и кайсия, смесени в равни пропорции. Нанесете върху косата, на 10 см от корените. Увийте скалпа със стреч фолио и поставете отгоре кърпа за най-добър ефект. Можете да носите тази маска през целия ден. Ефектът ще бъде по-добър, ако оставите маската за една нощ. След това изплакнете добре косата си с шампоан. Можете да правите тази процедура два пъти седмично.

Втората маска е идеална за онези жени, които искат да придадат блясък на косата си, без да харчат много време и пари. Ще ви трябват две лъжици мед и едно яйце. Разбийте всичко и нанесете върху краищата на косата. След 40-50 минути измийте с шампоан. Тази маска може да се прави почти всеки ден. Резултатът няма да закъснее и ще останете доволни.

Не пропускай: 3 лесни маски за коса, които вършат чудеса

Третата маска е с кефир. Тя изисква минимално време – просто нанасяме кефир върху косата, не от корените, а малко по-надолу от тях. Правим го възможно най-внимателно, тъй като кефирът е доста течен. След 20 мин. измиваме с хладка вода и шампоан.

Четвъртата маска е подходяща за смели и упорити жени. Разредете горчица на прах с вода, докато се получи каша. Нанесете върху корените на косата, сложете фолио и кърпа за повече топлина. Държим тази маска на главата колкото можете, минимум 20 минути. Основното нещо е търпението, защото маската може да не ви донесе най-приятните усещания. Измива се с хладка вода и шампоан.

Петата маска дава невероятен ефект веднага след първата употреба, това е маската с кокосово масло. Нанасяме го върху косата през нощта. Маслото се абсорбира добре и не оставя петна по спалното бельо. Измиваме косата сутрин с вода и шампоан. Ефектът на лъскава, добре поддържана коса ви е гарантиран.

Тези пет ефективни маски ще ви помогнат да подобрите състоянието на косата си доста бързо. Обичайте косата си, тя ще ви благодари за това.

Последно
Не пропускай