Ако спиралата е изсъхнала: Как се разрежда спирала?

Изсъхналата спирала често ни изненадва в най-неподходящия момент. Този проблем е познат на всяка жена – вчера се нанасяше без проблеми, а днес състоянието ѝ напълно влошено. Ако срокът на годност не е изтекъл, тогава може да опитате да я съживите.

Как можете да разредите спирала?

Всъщност, малко са начините за разреждане на изсъхнала спирала, които не биха навредили на вашето здраве. И сега ще ги изброим.

Вода

Най-безвредният вариант е топлата вода. Достатъчно е да поставите спиралата в чаша с гореща вода и тя ще се втечни след около 10 минути.

Друг начин да използвате вода за разреждане на спиралата си е да поставите 1 или 2 капки дестилирана вода върху четката, но това е подходящо само за спиралите на водна основа.

Капки за очи

За да съживите изсъхналата спирала, можете да капнете няколко капки за очи (Vizin, Oftagel) върху четката. Това ще предотврати дразнене и възпаление на очите, ще неутрализира ефектите на микробите, които се оказват неканени гости много преди изтичането на срока на годност на флакона.

Средство за премахване на грим

Средство за премахване на грим за очи (или тоник без алкохол) също е добър начин да разредите изсъхналата спирала. Идеално, ако този продукт е на същата компания като спиралата.

Течност за контактни лещи

Друг начин за разреждане на спирала е течността за контактни лещи. Съставът й е почти идентичен със състава на човешките сълзи, а това изключва алергиите.

Какво не може да се използва за разреждане на изсъхнала спирала?

Има и други начини за разреждане на изсъхнала спирала, но те не са безопасни.

Сред тях са одеколон, алкохол или парфюм. Това е напълно неприемливо и може да предизвика алергични реакции, дразнене на очите и кожата на клепачите.

Не пропускайте: Грешки при гримиране на очите

Към опасните продукти за разреждане на спирала спада и растителното масло – ако го използвате тогава спиралата просто ще се размазва по клепачите.

И накрая, ако причината за изсъхването на спиралата е изтичането на нейния срок на годност, дори не си помисляйте да я втечнявате, защото е опасно. Здравето на очите е на първо място.

Последно
Не пропускай