Грешки при гримиране на очите

В сайта ни може да откриете много интересни техники за гримиране на очите, които наистина ще ви помогнат да се превърнете във фешън дама. За да сте винаги с идеален външен вид, може да използвате това прекрасно огледало.

И внимавайте да не допуснете някоя от следните грешки при гримиране на очите:

За какво да внимаваме при гримиране на очите

Затворен поглед

Обикновено дамите с малки очи, обичат да подчертават черен молив долния клепач на окото. Това е много голяма грешка, защото по този начин затварят окото. В такъв случай, когато искате да подчертаете очите сложете само малко спирала на долните мигли.

Дори жените, които могат да се похвалят, че имат големи очи ако повторят вече направената черна линия няколко пъти оптически ще намалят очите си.

Корекция на стария грим

Коригирате малко стария грим и продължавате. Огромна част от жените го правят, въпреки че не искат да признаят. Оправдaват се, че нямат време да свалят спиралата, затова слагат още малко и излизат. А положението с фон дьо тена е същото, дори и по-зле, защото ще трябва да сложат и малко руж.

Вместо да замазвате положението с вчерашния грим, отстранете всички козметични средства от очите. А сега ако искате да изглеждате красиво и свежо, отново вземете четките!

Напластени мигли

Няма лошо да си сложите 2-3 пласта от любимата спирала, независимо дали сте на работа или на купон.

Но не прекалявайте със спиралата. Ако миглите започнат да се слепват, значи спиралата е некачествена или сте прекалили с напластяването им. При оцветяването на миглите не важи  правилото „колкото повече, толкова по-добре“.

Неподходящи цветове

Много добре знаете, че има цветове, които не ви отиват. Или не пасват на цвета на очите и косата ви или просто все още не сте намерили правилния начин да ги използвате. В такъв случай не се гримирайте с неподходящи цветове.

Моята приятелка никога не използва розови сенки, защото я правят да изглежда изморена. По-добре бъдете естествена, отколкото лошо гримирана.

Неоформени вежди

За да изглеждат очите добре гримирани, веждите трябва да са оформени. Напоследък все по-модерни са пухкавите вежди, но това не означава, че отстрани трябва да стърчат косъмчета.

Имате много гъсти, плътни и дебели вежди – ОК, но нека всяко едно косъмче бъде на мястото си. Не забравяйте да срешите косъмчетата и да проверите дали следват естествената извивка на веждите.

И още нещо – знаете ли, че гримовете за очи и спиралите също имат срок на годност?

И няколко

Съвети за красиви очи

Обикновено големите очи се смятат за привлекателни. Гримът постига ефект на уголемяване и възпроизвеждане на детински външен вид. Ако очите изглеждат по-големи, сравнени с долната част на лицето, те ще предизвикат защитни реакции у мъжете.

Когато жената е привлечена от мъж, нейните зеници се разширяват, затова спиралата за мигли, очните сенки и линия изкуствено създават илюзията за постоянна проява на интерес.

Контактните лещи пък дават усещането, че очите блестят, което обяснява защо мъжете намират за „загадъчно привлекателни“ жените, които носят лещи.

Като цяло мъжете проявяват предпочитания към жени с по-светъл цвят на очите, като по детски сините очи са най-желани.

Последно
Не пропускай