7 идеи за арт дизайн на ноктите, които да си направите у дома

Арт-маникюрът е прекрасно допълнение към всеки тоалет, но за съжаление не винаги може да си позволим и да отделим време за професионален маникюр. Ето няколко трика и идеи за арт дизайн на ноктите у дома, които ще ви вдъхновят мигновено и ще ви помогнат да се превърнете в добри маникюристки.

Отпечатък с пластмасова торбичка

Трудно е да налакирате еднакво ноктите на двете ръце и още по-трудно е да нарисувате еднакви фигури върху тях. Затова ви предлагаме една готина и лесна идея за маникюр , за която не нужно да сте художник. Първо налакирайте ноктите с любимия лак. След това направете рисунката на пластамасова торбичка и автоматично отпечатвате рисунката върху лакирания нокът.

Съчетание от два цвята

Нанесете лак от по-светлата цветова гама и изчаквате да изсъхне. След това може част от нокътната плочка да препокриете с другия цвят. Ако двата цвята си подхождат и цветово се допълват какъвто и арт дизайн да измислите ще получите перфектен маникюр.

Френски маникюр

Френския маникюр е нежен, впечатляващ и красив. Освен това навсякъде се продават самозалепващи се ленти, които ще ви помогнат бързо и лесно да декорирате ноктите си у дома. Другият вариант е да изпозлвате тиксо, сигурна съм, че всеки има тиксо вкъщи. Налакирайте ноктите с основния лак. Изчакайте да изъхне и след това залепете лентичка от тиксо върху ноктите  като оставите върховете им непокрити. Нанесете вторият цвят лак върху тях , премахнете лентичките и сте готови.

Маникюр на точки

За да направите маникюр на точки трябва да изберете два лака с контрастни цветове. Нанасяте основния лак и върху основата слагате точиците. Ако искате точките да бъдат малки може да ги направите с клечка за зъби. За по-големи точки използвайте гумичката от молив, като потопите върха и в бутилката лак.

Омбре нокти

В домашни условия може да направите омбре нокти с помощта на гъба за фон дьо тен. Омбре маникюра се характеризира с преливане от тъмен към светъл или в обратния ред тон лак. Нанесете основния цвят и потопете леко края на гъбата в другия лак. Трябва да получите преливащ ефект. За тази цел с леки потупващи движения нанасяте от втория цвят върху нокътната плочка.

Тиксо чудеса

Оцветявате лентички тиксо, изрязвате и ги поставяте върху вече лакирания нокът. За финал запечатвате маникюра с един или два пласта топ лак и сте готови!

Маникюр с камъчета 

Купете една малка кутийка с различни цветове камъчета. След това ги подредете върху нокътя с помоща на пинсета  и декорирайте с прекрасните блестящи частици вашите нокти.

Последно
Не пропускай