Преливащ ефект върху ноктите

Преливащият ефект на цветовете върху ноктите е известен под името „Омбре“ маникюр. Съществуват безкрайно много възможности за съчетаване на цветовете и постигане на преливащи нюанси с тях.

За тази цел решихме да ви представим три различни начина за правене на преливащ маникюр в домашни условия.

1. Какво ви е необходимо за да направите този страхотен преливащ се ефект върху ноктите?

  • Неутрален цвят лак за основа.
  • Два различни цвята лак за да получите преливащия се ефект.
  • Малко парче гъба за баня или козметична гъба за грим.
  • Стъклена плочка и клечка за зъби, за да смесите двата цвята.

Нанесете основния лак и след това на стъклена плочка смесете двата цвята лак. Най-добре е да смесите двата цвята с помощта на тънка клечка за зъби.

След това потопете гъбата върху плочката с лакове и натиснете върху лакирания нокът, задържайки няколко секунди (ако не се получи изтрийте лака и го направете с леки потупващи движения).

Не се притеснявайте, ако сте оцветили кожата около ноктите. С тънка четка и лакочистител лесно ще премахнете остатъците от лак. Използвайте топ лак за блясък.

За да постигнете добро преливане изберете подходящи цветове и по-фина гъба. Колко е по-фина гъбата, толкова по-голяма e възможността да постигнете по-хубав преливащ ефект върху ноктите си.

2. Друг вариaнт да постигнете преливащ ефект е да вземете три цвята лак от определена цветова гама или различни цветове, които помежду си се допълват.

Сложете един слой от основния лак върху цялата нокътната плочка. От средата започнете да покривате нокътната плочка с втория цвят и на върха на нокътя нанесете линия от третия цвят.

Може да подредите цветовете от по-светло към по-тъмно (или обратно) и да постигнете преливащ ефект с лак с блестящи частици. Като например: основния лак е жълт, от средата до края на нокътя оранжево, на върха малко син лак и целия нокът е оцветен със прозрачен лак с блестящи златни частици.

Може да използвате повече от три различни цвята и да получите преливаща дъга върху ноктите си.

3. Преливащ маникюр от пръст на пръст е тенденция, която се появи след омбре маникюра. Всичко, което ви трябва са няколко цвята лак с много близки нюанси. Започвате да лакирате всеки пръст с различен нюанс, като предварително подредите цветовете в зависимост от тяхната тоналност.

Омбре маникюра ви дава възможност да импровизирате и да покажете вашия усет за съчетаване на цветовете. Изберете един от начините за постигане на преливащ ефект и с най-актуалните цветове за сезона направете омбре маникюр.

Последно
Не пропускай