5 съвета за грижа на устните

Устните трябва да бъдат меки, сочни, гладки, здрави, привлекателни – просто прекрасни.

Ето 5 съвета, които ще ви покажат как да защитите и да обгрижите устните си.

Ексфолирайте и хидратирайте устните

Почиствайте редовно кожата на устните си и използвайте ежедневно хидратиращ балсам за устни. Трябва да защитите устните си и от външните влияния (слънце, студ, вятър), в противен случай кожата става набръчкана. Хидратиращият балсам предпазва устните от изсушаване и напукване.

Използвайте молив за устни

Най-често молива за устни се използва за оптическо уголемяване на устните. Това е факт, но знаете ли, че подчертавайки устните си, вие предпазвате червилото от размазване и излизане от контура на устните.

Гланцирайте устните

Не подценявайте силата, които имат качествените червила за устни, а за да направите устните си привлекателни, е хубаво да използвате и гланц за устни. Уплътнете устните си с пудра за лице!

Гланцът придава блясък на устните, а ако нанесете от пудрата за лице преди да сложите червило, ще направите устните по-плътни.

Слагайте по-често червило

Дори и най-качественото червило не може да запази същия първоначален блясък, защото червилото изчезва с говоренето, яденето и от всякакви други ежедневни дейности, които мислите че нямат допирни точки с червилото. Хубаво е слагате по-често червило.

Но не забравяйте вечер преди лягане да почистите лицето си и да остраните червилото, гланцовете и другите козметични продуки, които сте изпозвали за макиажа на вашите устни.

Премахнете и грима на устните

Много жени не обърщат внимание на устните си, когато става въпрос за премахване грима от лицето. Премахвате грима от очите, а забравяте да почистите лицето си. Това е основната грешка, която допускат жените при отстраняването на грима. Устните и кожата около тях трябва ежедневно да се почиства, защото ежедневното напластяване на устните може да предизвика изсушаване на кожата.

Почистете устните си след края на работния ден, защото те също се нуждаят от необходимата грижа и внимание.

Последно
Не пропускай