4 признака, че се нуждаете от мултивитамини

Честите настинки и постоянната умора са само част от признаците, че е време за мултивитамини.

Как да разберете дали имате нужда от мултивитамини?

Според Службата за хранителни добавки към Националния институт по здравеопазване (САЩ), около една трета от възрастните консумират допълнителни мултивитамини или минерали.

Американският диетолог Лекси Мориарти сподели някои от признаците, че може да имате нужда от мултивитамини.

Бързо се уморявате и се чувствате недостиг на въздух

Намалената енергия може да е знак за различни проблеми. Например, с белите дробове. В същото време ниските нива на енергия или усещането за затруднено дишане може да са признак на анемия.

Други симптоми на недостиг на желязо в организма:

  • Бледност на кожата
  • Главоболие
  • Световъртеж
  • Болка в гърдите
  • Студени ръце и крака

При такива симптоми лекарите съветват да се консултирате със специалист. Той ще ви даде насоки за възможни лечения, като коригиране на ежедневието и диетата ви.

Приемът на мултивитамини с желязо може да повиши качеството на вашите червени кръвни клетки, което ще подобри енергийните нива и транспорта на кислород, което със сигурност ще ви остави да се чувствате енергизирани.

Чуплива коса и нокти

Според Healthline сухата коса често е показател за определени здравословни проблеми Що се отнася до чупливите нокти, хипотиреоидизмът, синдромът на Рейно, свързаните с възрастта промени и недостигът на влага могат да причинят този проблем.

Чупливата коса и ноктите може да са признак на хранителен дефицит, което означава, че може да не получавате достатъчно цинк, желязо, биотин или други витамини от група В.

Ежедневният прием на мултивитамини може да подобри здравето на косата и ноктите ви.

Често се разболявате

Ако имате настинка повече от 4-5 пъти годишно, това може да е признак за дефицит в организма на ключови хранителни вещества.

Има хранителни вещества, необходими за поддържане на здрава имунна система, като витамини C, A и D. Ежедневният прием на мултивитамини ще ви помогне да посрещнете ежедневните си нужди от витамини.

Повишен риск от нараняване

Счупената кост може да бъде болезнена и неудобна. Това също е, за съжаление, често срещано нараняване, особено през зимата. Рехабилитацията и продължителността на лечението обаче зависят от състоянието на тялото.

Ако забележите, че се наранявате лесно, приемът на мултивитамини ще ви помогне. Това е така, защото калцият и витамин D играят важна роля за здравето и целостта на костите. Ако ви липсва едно или и двете от тези хранителни вещества, това може да се прояви в състоянието на костите ви.

Ако забележите горните симптоми в себе си, консултирайте се с лекар за курс на мултивитамини.

Последно
Не пропускай