Как да заздравим ноктите след хибриден маникюр – ефективни трикове за грижа

Хибридният маникюр е перфектно решение за жени, които ценят издръжливостта, комфорта и естетичния вид на ръцете си за дълго време. За съжаление, хибрид, носен твърде дълго или неправилно отстранен, може да отслаби или в най-лошия случай да унищожи плочата. Вижте как да подхраните ноктите си в такава ситуация и бързо да възстановите доброто им състояние.

Рициново масло

Козметиката е известна със своите овлажняващи и възстановяващи свойства, поради което идеално регенерира плочата. Използването му е много лесно – просто втрийте малко количество в чисти нокти за около две минути. Можете също така да ги поглезите с подхранваща вана в загрято рициново масло.

Масло от чаено дърво

Има множество антибактериални и противовъзпалителни свойства, поради което е ефективен при предотвратяване на развитието на инфекции, като микоза. Антисептичният му ефект обаче го прави идеално подходящ за нуждите на ноктите, отслабени от хибриден маникюр.

Хибриден балсам за нокти

Добрият хибриден балсам за нокти е този, който не съдържа формалдехид и други токсични вещества. Той трябва да има максимално естествен състав, включващ необходимите за увредените нокти вещества, като протеини, мастни киселини, витамини и минерали. Този вид козметика бързо се втвърдява и създава защитен слой върху повърхността на нокътя. Освен това идеално възстановява нокътната плочка и изглажда всички несъвършенства, осигурявайки елегантен и естествен вид. Продуктът е в състояние само за няколко дни да върне красивия вид на ноктите и да ги направи силни, здрави и най-вече да растат по-бързо.

Японски маникюр

Препоръчва се между последователни хибриди за нежно укрепване и момент на почивка, през който ноктите могат да се регенерират. Състои се във втриване на специална паста, богата на хранителни вещества (включително кератин, пчелен восък, витамини А + Е) в плочите.

Последно
Не пропускай