3 продукта, които трябва да избягваме, за да запазим здравето си

Захарта се намира в много храни, които консумираме всеки ден. Затова експертите по правилно хранене препоръчват да се намали консумацията на някои от тях. Къде има най-много захар?

Захарта се добавя към почти всички готови продукти, защото това е лесен начин за подобряване на вкуса на храната. И въпреки че повечето хора се сещат за десерти, когато чуят думата „захар“, по-голямата част от нея не е само в тях.

Основният проблем на прекомерната консумация на захар е постепенното наддаване на тегло, както и свързаните с това заболявания. Например, той се отразява негативно на работата на сърдечно-съдовата система и работата на стомашно-чревния тракт. Ето защо експертите по правилно хранене и диетолозите съветват да намалите консумацията на захар до минимум.

Къде има най-много захар – три храни

Кисело мляко

Изглежда, че ферментиралите млечни продукти са много полезни за нашето здраве. Ето защо много хора се опитват да ги включат в ежедневната си диета. Подобно решение обаче не е напълно еднозначно.

И всичко си идва на мястото, ако внимателно прочетете състава на всяко кисело мляко. Тук ще намерите захар, консерванти, оцветители и много други. Ето защо е по-добре да не консумирате такова кисело мляко или поне да намалите количеството му, ако не можете напълно да се откажете от продукта.

Газирани напитки, купешки сокове

В състава винаги можете да видите голямо количество захар, което производителите добавят към напитките. Затова е по-добре да ги замените с обикновена вода, прясно изцедени сокове, домашна лимонада, чай без захар. Особено важно е да се намали консумацията на газирани напитки и сокове при децата.

Бял хляб

Хлябът винаги заема почетно място на трапезата ни. Диетолозите обаче препоръчват да се консумира по-малко от този продукт или да се откаже напълно от него. И всичко това, защото съдържа същото количество захар, както в маслените сладкиши.

Последно
Не пропускай