Диета с кисело мляко

Киселото мляко е идеална основа за диета, ако нямате стомашни проблеми. За тази диета се препоръчва нискомасленото кисело мляко без добавки. С тази диета ще заредите организма си с голямо количество на протеини, витамини и минерали.

Продължителността на диетата е две седмици. Вие ще прецените колко кофички кисело мляко са ви необходими и какво количество да добавите от продуктите в примерното меню.

Примерно меню

1 ден кисело мляко + варен ориз;
2 ден кисело мляко + варени картофи;
3 ден кисело мляко + микс от варени зеленчуци (боб, зеле, репички, моркови);
4 ден кисело мляко + варено или печено пилешко месо;
5 ден кисело мляко + варено или печено заешко месо;
6 ден кисело мляко + сушени плодове;
7 ден кисело мляко + свежи плодове (без банан и грозде);

Желателно е преди всяко хранене да пиете по една чаша минерална вода, неподсладен зелен чай или сок (ябълка, нар, портокал, грейпфрут). Тази диета ще ви помогне да отслабнете до 4-5 kg. и да прочистите организма си от натрупаните вредни вещества.

Диетолозите препоръчват този хранителен режим да се повтаря само един път на два месеца. В противен случай разхлабващото действие, което има киселото мляко може да предизвика сериозни стомашни проблеми и последиците да бъдат вредни за целия организъм. Диетата позволява да се събудите и да се наслаждавате на сутрешното кафе, но без захар и изкуствени подсладители.

Последно
Не пропускай