10-те заповеди на щастливата връзка

Ако сте от тези, които смятат, че ЩАСТЛИВАТА ВРЪЗКА НЕ СЪЩЕСТВУВА, 10-те заповеди по-долу, ще ви бъдат много полезни.

1. Не сравнявай. Не се питай „Защо те са щастливи, а ние не сме?“. Вие сте отговорни за вашата връзка. А и това, което се вижда отвън, може да не показва истината. И разбира се, не съпоставяйте сегашната с предишните си връзки.

2. Не мечтай прекалено. Ако искаш да превърнеш любимият, в някой друг, ще нараниш и него и себе си. Приеми го такъв, какъвто е. Забрави приказните принцове.

3. Не бързай. Не задавайте въпроса „Накъде отива тази връзка?“ Бракът не е край на взаимоотношенията, а начало. Целта на връзката не трябва да е брак, а щастливо съжителство.

4. Бъди открита. Твоят партньор незнае за какво мислиш. Разкрий се, без да си мълчиш. Не очаквай той да отгатне какво искаш.

5. Бъди щастлива. Връзката няма за цел да направи партньора ви щастлив. Мисли за своето щастие. Прекаленото изпълняване на желанията му, може да изглежда като натиск. С други думи, ако не можете да получите собствен вътрешен мир, няма как да предоставите мир на друг.

6. Обгрижвай. Партньорът трябва да е най-важният човек в живота ти. Трябва да се интересуваш от всичко негово: личност, поведение, семейство, работа, хобита. Изслушвай го. Винаги защитавай него, пред останалите.

7. Не разпитвай. Не го питай за предишните връзки. Прекалените въпроси ще ви създадат притеснения и няма да ви помогнат за по-щастлива връзка.

8. Не се страхувай. Разочарованията и предателствата от предишните ти връзки не трябва да са определящ фактор за вашите отношения. Ти си с различен човек. Страхът е загуба на време.

9. Не търси перфектния. Партньорът ти е лично твой избор. Сама решаваш с кого да излизаш. Нямаш право да се питаш, дали има по-добър. Вместо да търсиш съвършения, изгради перфектна връзка.

10. Не бъди злопаметна. Нормално е да се скарате някой път. Не трябва да се сърдиш дълго време. Забрави станалото. Особено след като ти се извини, не повдигай въпроса за случилото се. Остави миналото намира. Отварянето на старите архиви, може да нарасне в кавга.

Последно
Не пропускай