Това изневяра ли е или не?

Социалните мрежи запазват приятелството във времето, помагат създаването на нови запознанства и скъсяват дистанцията между хората, което в определени случаи може да се окаже доста опасно.

„Приятелства с противоположния пол в социалните мрежи могат да бъдат полезни, но някои такива приятели си играят с огъня“ пише д-р Пол Колман в книгата си „30 тайни на щастливо женените двойки“. Когато приятелите от различен пол са наистина „само приятели“ тяхното приятелство не пречи на връзката. Но ако си общувате със своя приятел от противоположен пол за сметка на времето, което трябва да посветите на партньор си трябва сериозно да се замислите. Ако прекарвате часове пред компютъра и с нетърпение чакате да се появи вашия онлайн приятел за да си споделите какво ви се е случило през деня значи имате проблем.

В самото начало чатът в интернет беше само начин за убиване на свободното време. След това невинно приятелство прерасна във физическо и емоционално привличане, което ви кара постоянно да влизате във профила му и да следите действията на интернет страницата му. Дори не осъзнавате, че сте част от дълбока страстна връзка и сте емоционално обвързани със виртуалната половинка. Тайно в мислите плува въпроса „Да си тръгна или да остана със своя партньор?“. Това поведение може да се нарече емоционална изневяра.

Въпреки, че няма физически контакт във виртуалната връзка това е изневяра. Ако не беше изневяра нямаше да триете чатовете и да криете приятелството с човека от противоположен пол. Изследванията показват, че мъжете по-често изневеряват, но жените са по-склонни към емоционално обвързване в социалните мрежи.
Емоционалната изневяра може да разруши връзката ви. Ако партньорът ви разбере ще се чувства предаден и  е голяма вероятността връзката ви, която сте градили с месеци или години да се разпадне.

За да спасите връзката си, ограничете контактите си с партньора, който ви привлича емоционално и физически. Съсредоточете се върху онези качества на партньора си, които са ви накарали да се влюбите в него в началото на връзката. Подобрете любовния живот във връзката и умишлено се съсредоточете цялата си енергия върху връзката.

Ако някой се развежда или прекратява връзката заради друг човек, вероятно трябва да има по-щастлива връзка с него. Статистиката показва друго нещо, че само 10% от прелюбодейците остават след това заедно. И вторият път раздялата е по-вероятна. Не сте застраховани, че няма ви изневери по същият начин, когато срещне друг човек във виртуалното пространство, защото човек, който е изневерявал в миналото има голяма вероятност да продължи да го прави.

Последно
Не пропускай