Може ли лятната романтика да се превърне в дългосрочна връзка

През празничния сезон по-често излизаме на срещи, а благоприятното време кара необвързаните да се влюбват много по-лесно. Защо? Разкриваме причините и прогнозата. Може ли лятната романтика да се превърне в дългосрочна връзка?

Лятото благоприятства любовта

Летният период е чудесно време за създаване на нови приятели и намиране на любов. Това е благоприятствано от празничната аура, от която определено си заслужава да се възползвате. Имате ли малко приятели? Нищо не е загубено. Напоследък един от най-популярните методи за установяване на връзки са приложенията за запознанства, в които можете да говорите с друг човек, да флиртувате или просто да си уредите среща лице в лице. Струва си да използвате потенциала на лятото – цели 86% от необвързаните заявяват, че биха искали да изпитат лятна любов, а 39% ходят на срещи дори няколко пъти в месеца през лятото. И така, какво чакате? Няма време за губене.

68% от анкетираните смятат, че е по-лесно да се влюбиш през лятото, а почти 1/5 от анкетираните обикновено изживяват до 3 ваканционни любови през лятото.

Защо любовта идва толкова лесно при нас през лятото?

51% от анкетираните смятат, че слънцето и топлите дни ни правят по-спокойни и безгрижни . Повече от половината твърдят, че през лятото е по-лесно да намерим любовта, защото тогава имаме повече свободно време и пътуваме по-често, което е благоприятно за запознанства с нови хора.

С какво свързваме лятната романтика?

Много необвързани искат да създадат трайна връзка и да опознаят някого, с когото могат да прекарат остатъка от живота си. И жените (37%), и мъжете (36%) виждат шанс да срещнат ценен човек през лятото, като същевременно сериозно обмислят подобна връзка. От друга страна почти 1/4 от анкетираните свързват лятната любов с откриване на своята сексуалност и експериментиране. Това е добра новина – интимността е важна област от ежедневието, така че опознаването на собствените ви предпочитания в леглото може да има положително въздействие върху по-късния интимен живот.

Мечтаната лятна среща

Говорейки за лятна любов, не можете да избегнем романтични асоциации. Вечерята на плажа в светлината на залязващото слънце е нещо, което със сигурност докосва сърцето и ни отваря към по-близки познанства. Според анкетираните необвързани (12%) летните фестивали също са добра идея за среща, въпреки че някои от тях (11%) предпочитат да направят нещо лудо и да изпитат адреналин!

Без значение какъв тип среща предпочитате – лятото е време на партита, концерти и други атракции, които стимулират живота и вдъхновяват. Ето защо си струва да опитате нови неща, които ще направят времето, прекарано заедно, по-приятно и ще ви позволят да се опознаете в различни ситуации.

1/4 от анкетираните са съгласни, че е най-лесно да срещнеш празничната любов на парти с приятели, докато 23% свързват лятните срещи с почивка на село (планина, езеро).

Колко дълга е лятната любов?

Лятната любов може да се превърне в чувство за по-дълго, така че си струва да й дадете шанс и да се отворите към другите. Без значение колко време може да отнеме, можете да създадете положителна, дългосрочна връзка. Лятото е идеалното време за нови преживявания, включително и в любовната сфера.

Общо 20% от анкетираните признават, че лятната им любов е прераснала във връзка за година, няколко години, а понякога за цял живот!

31% потвърждават, че лятната им страст е продължила едва няколко месеца.

15% никога не са изпитвали лятна любов, а цели 86% биха искали да я изпитат.

Последно
Не пропускай