Защо тесните дрехи са опасни за нашето здраве?

1020

Много тесните или дори прекалено тесните дрехи могат не само да изглеждат зле, но и да имат много последствия за нашето здраве и благополучие.

Тесните  дрехи са чудесна възможност за някои от нас да покажат безупречна фигура или женствени форми. За съжаление прекалено тесните панталони или рокля могат не само да изглеждат смешно, но и да са източник на проблеми със здравето и благосъстоянието.

Тесни дрехи и последици за здравето

Тесните дрехи не се избират само от жени. Ето защо здравословните проблеми при носенето на такива дрехи засягат както жените, така и мъжете. Най-общо казано, негативните последици от избора на тесни панталони или рокли могат да включват проблеми с кръвообращението, неправилна стойка на тялото и проблеми с плодовитостта.

Инфекции

При жените става дума преди всичко за интимни инфекции и инфекции на пикочните пътища. Това е така, защото прилепналото или секси бельо често е изработено от изкуствени тъкани, които пречат на кожата да диша.

Влажната и топла среда се превръща в идеално място за развитие на бактерии, които нарушават здравословното рН на интимните части и като следствие причиняват инфекции.

Нарушения на кръвообращението

Когато носим прекалено тесни дрехи, предотвратяваме правилното циркулиране на кръвта. Това важи особено за кръвообращението в краката, което може значително да намалее, когато изберем тесни панталони и ги носим в продължение на много часове. Тесните дрехи в коремната област също са опасни. Предупредителните симптоми включват болка, подуване, умора и парене.

Разширени вени

Носейки тесни панталони или други тесни дрехи за дълго време, рискуваме да развием проблема с разширените вени. Кръвоносните съдове, които са притиснати твърде много и твърде дълго, не могат да изпомпват кръвта правилно към сърцето. След това крайниците ни са покрити с мрежа от видими разширени вени.

Неправилна стойка

Много жени избират по-малки размери дрехи, за да се чувстват по-секси и по-стройни. За съжаление, блузите, роклите или сутиените, които са твърде малки, не само могат да бъдат неудобни, но също така могат да причинят проблеми с гръбначния стълб и правилната стойка на тялото. Прекалено стегнатото обличане също улеснява неправилното позициониране на главата, раменете и врата, което може да има сериозни последици.

Храносмилателни проблеми

Тесните дрехи са голям проблем, особено веднага след хранене. Със сигурност всеки от нас например е разкопчал копче в панталона или полата си след вечеря, защото сме си мислели, че след миг даден елемент от облеклото ще се пръсне по шевовете.

Трудности с дишането

Прекалено стегнатите дрехи също могат да причинят затруднения с дишането, особено ако оказват натиск върху гърдите, белите дробове и диафрагмата. И обратно, когато дихателната система не може да функционира в пълна степен, тялото не е в състояние да се отърве от излишния въглероден диоксид, който може да ускори стареенето на клетките. За да дишате напълно кърмени, погрижете се за правилно подбран сутиен и блузи в перфектния размер.

Целулит

Целулитът идва от отлагането на мастни клетки под кожата на бедрата и краката. Когато носим прекалено тесни панталони, това значително затруднява премахването на излишните токсини от тялото и така се образува целулит.

Мускулни болки

Много тесните дрехи ограничават нашата мобилност и свобода, което може да ни накара да се чувстваме неудобно. Това се отразява на стойката на тялото, начина, по който ходите или сядате. В резултат на това могат да се появят симптоми като мускулна болка, прекомерно напрежение и чувство на тежест в различни части на тялото.

Задържане на течности

Прекалено тесните дрехи също могат да причинят подуване на крайниците, тъй като лимфната система не може да функционира както трябва. Задържането на течности в тялото е не само резултат от консумацията на прекомерно количество сол или пиенето на твърде малко вода, но и постоянното налягане и напрежение, причинени от носенето на прекалено тесни панталони.