Защо някои жени да изглеждат добре след 60, а други да се превръщат в баби

Забелязали ли сте, че след като минат 60-те, много жени се отпускат и се превръщат в истински баби.

Специалистите разкриват конкретни причини за това.

Вид стареене и неправилна грижа

Всяка жена има свой собствен тип стареене. От него зависи какви проблеми го очакват с възрастта и каква трябва да е превенцията.

Умора

Това е един от най-трудните за коригиране признаци. Намален тонус на тъканите – остри назолабиални гънки, спуснат горен клепач и ъгли на устата, от което лицето изглежда тъжно и уморено.

Деформации

Най-неприятното е, когато цялото лице се отпусне наведнъж: появяват торбички под очите, бузите, гънките на шията и двойна брадичка.

Проблеми със здравето и зъбите

Реалността е, че нашето поколение не е свикнало с превенцията на болестите. Тичаме на лекар, когато вече няма накъде. И тук не става въпрос само за външния вид, а за цялостно поддържане на здравето.

Това важи и за зъбите – една от най-болезнените теми. Как остаряваме зависи до голяма степен от състоянието на устната кухина и броя на зъбите.

Начин на живот

Минем ли 60-те спираме с всякаква физическа активност. Оправданието е, че липсват средства, но това е само оправдание. Не се изискват пари за ежедневни разходки, например. А движението е младост. Трябва само да го поискате.

Начин на мислене

Минем ли 60-те, много от нас губят интерес към нови знания, забавления, тоалети, в крайна сметка към живота. Към това се добавя повехналият вид и наднорменото тегло. Е, при това положение, как да изглеждаме млади?

Какво друго ни превръща в „баби“?

Неподходящите дрехи, например. Всяка дама трябва да се съобрази с избора на дрехи, следвайки своя собствен стил, който съответства на възрастта и вида на фигурата. Да си млад и да изглеждаш млад са две различни неща.

Можем да изглеждаме стилно на всяка възраст.

Това важи и за подстригването, и за цвета на косата, и дори за рамките за очила.

Всяка жена може да остане привлекателна, без значение на колко е години.

Бъдете оптимистичен, позитивно настроен човек, отделяйте време за себе си, за своите интереси – това е пътят към усещането да си вечно млад.

Последно
Не пропускай