Защо мъжете си падат по прости жени

Вероятно всяка от жените поне веднъж се е замисляла, че глупавите повърхностни дами са по-популярни сред противоположния пол. Защо това се случва и дали си струва да се правят изводи?

Не е тайна, че в наше време стресът атакува на всяка крачка. За жената е по-лесно да преодолее стреса, защото винаги може да се разплаче, след това да облече къса пола и да се успокои с възхитените погледи на минувачите. Можете също така просто да хапне любимия си десерт, да отидете в салон за красота, на масаж и това е – пренапрежението е изчезнало.

Мъжете, от друга страна, се нуждаят от много повече, за да облекчат стреса – поне лов или битка, но като максимум – да се отдадат на всичко сериозно. Колкото по-голямо его има един мъж, толкова по-лесно е да го извадите от равновесие.

И така, огромен плюс на глупавите представителки на по-слабия пол е, че те не създават допълнителен стрес за мъжете. Наивността и простотата често докосват и радват. Не е романтично, но е много реалистично.

За простите жени се счита, че са по-малко склонни да имат зли намерения и няма да съсипят живота на мъжа, който се страхува да не загуби свободата си. Да избереш глупава жена за свой спътник в живота е същото като да избереш грозна жена – предпазва от многото страхове, които живеят в мъжките умове. И въпросът дори не е колко неморален или безпринципен е един мъж, въпросът е, че такъв мъж вероятно дори не подозира, че може да има здрава пълноценна връзка.

За съществуването на последната, обаче, трябва да съвпадат значителен брой фактори. Първоначално човек, който е израснал в стабилно семейство, има повече шансове да изгради модел на здрава връзка. За такова нещо и двамата партньори трябва да са готови за постоянно взаимно уважение, взаимопомощ и искреност. Връзките се изграждат от двама души, така че имаме нужда от двама души, които да ценят отношенията си и да инвестират в тях не само време, пари, но и душата си.

Ако харесвате някой мъж, но виждате, че той е привлечен от глупави жени, тогава, разбира се, първо трябва да се постараете да научите повече за ценностите на този човек. Може би тогава изобщо няма да искате да имате нищо общо с него. Или обратно – може би ще отворите нов свят за него и той ще избере да има връзка с вас, тоест качествена връзка.

Последно
Не пропускай