Забързайте растежа на ноктите

Поддържането на здрави, силни и дълги нокти изглежда трудно, но не e невъзможно. За да заздравите и да забързате растежа на ноктите, спазвайте следните съвети:

Поддържане на ноктите

Съвет 1: Спрете гризането на ноктите

Това е много неприятен навик, който може трайно да увреди ноктите. Ако не можете сами да се справите с този проблем, доверете се на козметичните продукти за спиране на гризането на ноктите.

Съвет 2: Грижете се за ноктите си

Мийте ръцете си редовно, за да предотвратите създаването на кал под ноктите. Може да масажирате ръцете си с подхранващ крем и да разтривате кожата около ноктите.

Изрежете ноктите си докато са меки, за да запазите тяхната форма. Бъдете внимателни при използването на пила за нокти.

Съвет 3: Никога не изрязвайте кожичките, когато са сухи

Използвайте омекотяващ крем или масло за кожички, за да ги направите кожата по-гъвкава.

Съвет 4: Използвайте основа за лак и заздравител за нокти

Ако искате да растат дълги и здрави ноктите, много е важно да нанасяте основен слой лак, за да осигурите допълнителна защита на нокътната плочка. Освен това оставете ноктите да си починат поне два дни след всеки маникюр. Ноктите потъмняват или пожълтяват, ако не полагате достатъчно грижи за тях.

Съвет 5: Внимателно изтрийте стария маникюр

Избягвайте използването на лакочистител с ацетон, тъй като те обикновено премахват много от естествените масла на ноктите, правейки ги сухи и чупливи.

Съвет 6: Избягвайте изкуствените нокти

Изкуствените нокти могат да причинят гъбични инфекции, сушене и чупене на ноктите. Така, че ако искате да забързате растежа на ноктите избягвайте използването на изкуствени нокътни плочки.

Съвет 7: Използвайте ръкавици

Препаратите за миене съдове и почистване съдържат химикали, които могат да предизвикат изсушаване на ноктите. Всеки път, когато вършите някаква домакинска работа използвайте ръкавици.

Не подминавайте домашните рецепти за здрави нокти и здравословното хранене.

Вслушайте се в съветите по-горе и ще подобрите състоянието на ноктите си.

Последно
Не пропускай