Практични съвети против гризането на нокти

Гризането на нокти е грозен и доста често срещан начин за премахване на напрежението, стреса, скуката или всякакви други проблеми. Този навик може да предизвика и поява на сериозни заболявания, алергии и инфекции. Знаете всичко това, но продължавате автоматично и несъзнателно да гризете ноктите си.

Следните практични съвети ще ви покажат как да се справите и да се освободите от вредния навик – гризането на нокти.

Как да спрем да гризем ноктите си?

  • Има лак срещу гризане на нокти. Когато се появи желанието да си гризете ноктите опитайте се да направи нещо полезно. Този лак има горчив вкус и когато сложиш ноктите в устата, горчивината ще ви спре.
  • Научете как да си правите красив маникюр у дома. Опитайте няколко пъти докато не се получи перфектен маникюр. Така ще се възхищавате на търпението си и няма да позволите грозния навик да унищожи собствено ви дело.
  • Ако ви е скучно не гризете ноктите си, хапнете нещо, четете книги или разгледайте нещо интересно в интернет.
  • В ситуациите, когато сте изнервени, гневни и притеснени често гризете ноктите си. Това няма да реши проблемите, за това се разходете малко, поговорете с приятелите и споделете проблема с близките си. Запомнете, че няма невъзможни неща.
  • Гризането на нокти е вредно. Този лош навик може да предизвика различни инфекции, защото колкото и да чисти ръцете под ноктите винаги има скрити бактерии.
  • Посещавайте редовно козметичен салон и всяка седмица бъдете с нов маникюр. Ще започнете да изпитвате удоволствие от козметичните процедури за нокти. Няма да искате да развалите лака, защото сте инвестирали време и пари за красивия маникюр.

Дали ще успеете да контролирате  желанието за гризане на ноктите и да се преборите с този вреден навик, зависи изцяло от вашите решения.

Последно
Не пропускай