Забравете за тях: Продукти, ускоряващи стареенето

  1. Транс мазнини

Повечето трансмазнини се съдържат в пържените картофи, пуканки, браунита, чипс, бисквити, бисквити, маргарин и сладкиши. Прекомерната консумация на трансмазнини води до затлъстяване и сърдечни заболявания.

Американски асистент по медицина твърди, че транс-мазнините водят до възпалителни процеси в организма. Според него стареенето е хронично възпалително състояние, поради което хората, които ядат храни с трансмазнини, изглеждат много по-стари от връстниците си.

  1. Глюкозо-фруктозен сироп

Този сироп е евтин заместител на захарта, който се намира в магазинни сладкиши, газирани напитки и консервирани храни. Подобрява вкуса на храната и удължава срока на годност.

Прекомерната консумация на този сироп може да доведе до чернодробна и сърдечна недостатъчност, както и да причини кариес. Директорът на Центъра за функционална медицина в Кливланд д-р Марк Хейман твърди, че храните с този сироп могат да ни сюрпризират с „ускорено стареене“.

  1. Рафинирана сол

Солта задържа вода в организма и е една от причините за хипертония и ускорено стареене.

Заменете солта с билки и подправки, полейте месото с лимонов сок или добавете към него накиснати боровинки, съветват специалистите.

  1. Преработено месо

Колбас, шунка, бекон и други – те съдържат консерванти, които причиняват кожни проблеми и възпаления в организма, като в този случай той спира да произвежда – жизненоважен протеин. От липса на колаген кожата остарява, побледнява, придобива нездрав вид и губи своята еластичност.

  1. Алкохол

Черният дроб преработва алкохол не винаги се справя – често пъти има нужда от възстановяване и всичко, което не е обработено, се проявява с течение на времето върху кожата под формата на акне, розацея, дерматит и бръчки.

Последно
Не пропускай