За правилно отслабване: Защо детоксикацията на организма е толкова важна

В борбата с наднорменото тегло всичките ни сили са насочени към най-бързото намаляване на телесния обем. В същото време забравяме, че натоварването на тялото през периода на отслабване е колосално! Това се дължи на факта, че при резки промени в метаболизма в организма настъпва тежка интоксикация – отравяне на тялото с токсични вещества.

Как действа естествената детоксикация?

Природата е помислила за почти всичко. Черният дроб е отговорен за борбата с всички токсини, които влизат в тялото ни. С помощта на ензими той преработва вредните вещества, които нахлуват в кръвта, след което те се отделят от тялото.

Но това е в идеалния случай.

Всъщност, всичко е малко по-различно. Поради лоша екология, лоши навици и нездравословен начин на живот, най-често черният дроб не функционира така добре, както първоначално е било предвидено от природата. Да, днес в кръвта влизат много токсини. Какво се случва тогава?

Какво се случва, когато в тялото ни попаднат много токсини?

Когато в тялото попаднат твърде много токсини, то буквално започва да ги складира навсякъде – в тъканите, без които теоретично би могло да съществува.

Например, мастната тъкан е чудесна за това. Когато човек отслабне, няма значение как: тичане с часове във фитнеса, използване на диети или протеинови ястия, приемане на всякакви лекарства и хранителни добавки – всички токсини, натрупани в мастните клетки, навлизат в кръвта.

При бърза загуба на тегло може да започне тежко отравяне на тялото и в резултат на това да се почувстваме зле: замайване, гадене, силна слабост.

Как да прочистим тялото от токсини?

Преди да отслабнете, а често и по време на отслабване, лекарите препоръчват детоксикация на тялото. Има няколко доказани метода, които трябва да се използват комплексно.

  1. За прочистване на червата от токсини е необходимо да се използват средства, които абсорбират, абсорбират вредните вещества и след това ги отстраняват от тялото по естествен начин. Така например действа ентеросгелът, който се свързва в червата и премахва всякакви токсини и алергени от него. Важно е, че при многократна употреба ентеросорбентът не нарушава стомашната лигавица, а също и поради своята структура, не абсорбира полезни вещества, така че чревната микрофлора остава нормална.
  2. За прочистване на организма от токсини лекарите препоръчват и приемането на специални препарати на базата на соли, пробиотици и витамини.
  3. Също така е полезно да включите в диетата храни, богати на фибри и витамин В. Например, богатите на киселини цитрусови плодове и зеленчуци, които ще помогнат за прочистването на организма от вредни вещества.

Лекарите препоръчват тези правила да се спазват от всички, които са решили да отслабнат. Ще нормализирате метаболизма, ще подобрите здравето си, а процесът на отслабване ще бъде по-бърз и комфортен.

Последно
Не пропускай