Три маски за избелване на лунички

Най-често на кожата на лицето на естествено русите и червенокосите момичета се образуват лунички. Под влияние на слънчевите лъчи малките петънца се появяват през пролетта и лятото, а избледняват или изчезват изцяло през по-студените месеци.

Мнозинството от млади жени, чиято кожа е склонна към образуване на лунички, смятат тези петънца за не толкова приятно явление. За тази цел решихме да ви представим няколко съвета за подходяща грижа за кожата на лицето, а именно три маски за избелване на лунички.

Маски за избелване на лунички

Маска от белтък и кислородна вода

Разбийте на сняг един белтък и добавете към него една чаена лъжичка кислородна вода. Нанесете сместа върху лицето и оставете да подейства 15 минути. Внимавайте да не изрусите веждите и миглите. Отстранете маската с хладка вода. Същата е подходяща за всички типове кожа на лицето.

Маска с мед и лимон

Изцедете сока от един лимон и го смесете с две лъжици течен мед. Натопете с тази смес мокри кърпички (за почистване на грим от лицето) и ги поставете на лицето като ги сменяте поне 2-3 пъти в интервал от 15 минути. След това измийте лицето с топла вода. Нанасяйте медeно-лимоновата маска 3-4 дни в седмицата за един месец ще намалите броя на образувалите се лунички на кожата на лицето. Медено-лимоновата маска не е подходяща за жени със суха кожа.

Картофена маска

Обелете и ситно настържете един суров картоф. Към него добавете няколко капки зехтин, една супена лъжица прясно мляко и бадемови трици. Бъркайте докато не получите хомогенна смес. Нанесете картофената маска върху лицето за 15 минути. Измийте лицето с топла вода и сложете тънък слой ежедневен крем за лице. Необходимо е да правите две до три маски на седмица, а резултатът ще установите след 20 направени маски.

Ако на лицето ви се появяват малки пигментирани петънца не излизайте навън без слой слънцезащтитен крем. В народната медицина избелващ ефект имат маските направени от кисело и прясно мляко, яйчен белтък, мед, лимон, картоф и др.

Последно
Не пропускай