Тайната на закачливия котешки поглед

Този грим отива на всички дами, включително и на мис-каприз. Тайната на закачливия  „котешки поглед“ е в изкуството за нанасяне на очната линия. Много жени започват с поставяне на основната линия на клепача.

Ето още няколко полезни съвета за оформяне на котешката линия на клепача преди да сложите спирала.

1. Първо слагате две точки в крайния ъгъл на окото и ги свързвате. След като получите желаната линия, започвате от вътрешния ъгъл на окото и продължавате докато се съединят двете линии. Ако не ви харесва изтрийте линията и опитайте отново да я направите както е показано на снимката.

2. Използвайте течна очна линия или мек черен молив за очи. Направете линия, която започва от вътрешния ъгъл и минава възможно най-близо до миглите по цялото продължение на клепача. Когато стигнете до края на клепача удебелете очната линия отгоре, без да излизате много от външната линия на окото. Изтрийте неравните линии с памучен тампон.

3. Има безброй ефективни техники за нанасяне на очната линия, но сега ще ви представим един начин как да направите закачливи котешки очи за вечерни излизания.

Това е един гримьорски трик, който подхожда на всички очи. Започваме, вземете черен молив за очи и следвайте стъпките по-долу.

  • С черния молив направете линията до края на клепача. Важно е в края му да направите линията малко по-дебела.
  • На гънката на окото оформаяща се от горния клепач слагате тънка линия, която започва от средата и се движи в посока на външните ъгли на окото.
  • Свързвате плътната очна линия над миглите с тънката линията на гънката на окото.
  • Продължавате тънката линия до началото на вътрешният ъгъл на окото.
  • Запълвате разстоянието между двете линии, за да получите извивка на котешко око. Извивката трябва да бъде най-тънка при вътрешния ъгъл на окото.

Действайте мили дами, достатъчно е да хвърлите само един закачлив поглед и да покорите света!

Последно
Не пропускай