Силата на бялата очна линия

Възложихме задачата на две случайни дами да направят възможно най-добрия грим на едно лице с едни и същи гримове. Съвсем случайно разкрихме силата на бялата очна линия при гримирането на очите. Със сигурност няма да останете учудени, ако ви кажем, че дамите създадоха едно лице с две различни изражения.

Резултатът потвърждава факта, че, всичко зависи от творческото въображение, което имате и триковете, които използвате за нанасянето на гримове. Изпозвайки бялата очна линия едната дама подчерта естественият цвят на очите, а другата ни показа как да направим по-дълготраен матиращ цвят.

Трик за подчертаване на естествения цвят на очите

Много често забравяме, че изсветляването на околоочния контур може да направи очите ни прекрасни. За тази цел обикновено използваме бял молив за очи или бели сенки, които не винаги са най-правилния избор.

Най-добре е да направите изсветляването на очите с молив с естествен цвят. Цвета на молива трябва да бъде един нюанс по-светъл от тена кожата. Натуралните цветове, които се доближават до цвета на кожата на лицето подчертават естествения цвят на очите. Това е един трик, който отваря погледа и прави очите по-изразителни. Дали ще очертаете ясно околоочния контур или ще направите лек опушен ефект, зависи от въображението ви.

Трик за матиращ цвят сенки

Представяме ви един впечатляващ трик, който ще ви помогне вашия грим да изглежда по-добре и да издържи по-дълго. Необходими са само три неща: бял молив за очи (бяла очна линия), сенки в любимите цветови нюанси и спирала.

Очертайте околоочния контур с белия молив за очи. След това с четка за нанасяне на сенки повторете белия молив с избраните цветни сенки. Така цветните сенки придобиват по-наситен и по-изразителен цвят. В случая белият молив играе ролята на основа, осигуряваща по-дълготраен матиращ цвят. Завършете грима на очите с малко спирала на горните и долните мигли.

Имате възможността да блеснете и да бъдете забелязани, възползвайте се!

Последно
Не пропускай