Страхотен заместител на кафето: 5 натурални енергийни напитки, които ще ободрят и няма да навредят на здравето ви

Забързаният живот, лошото хранене, многото отговорности, стресът и лошият сън означават, че често ни липсва енергия. Мнозина прибягват до пиене на енергийни напитки, като кафе или закупени от магазина енергийни напитки, за да компенсират това. Все по-често обаче можете да чуете предупреждение, че тези напитки не трябва да бъдат консумирани, защото могат да навредят на вашето здраве. Тази статия съдържа 5 натурални енергийни напитки, които ще ви ободрят и няма да ви навредят. Освен това можете да ги използвате ежедневно.

Защо кафето и енергийните напитки са вредни

Кафето е продукт с естествен произход. Правилно приготвената напитка може да бъде от полза за тялото и да ни ободри. Прекомерната консумация обаче може да бъде вредна. Това е така, защото в началото кафето насища с енергия, но след това бързо я отнема. В този случай човек трябва да попълни енергийните резерви с нова доза от напитката. Това води до факта, че хората просто се пристрастяват към кофеина и редовно пият кафе.

Енергийните напитки от своя страна не винаги имат естествен състав, който е вреден за здравето, и същият кофеин, чието съдържание може да надвишава допустимата граница. Ето защо, ако искате здравето ви да бъде силно, употребата на такива напитки трябва да бъде намалена или напълно спряна.

 5 натурални енергийни напитки

Природата предоставя на хората много продукти, които стимулират тялото и повишават умствената работоспособност. Поради това те са идеални за ежедневна употреба като здравословни напитки, които повишават продуктивността и подобряват настроението.

Зелен чай

Тази напитка съдържа малко кофеин и почти никакви танини, които първо дават, а след това отнемат енергия. Редовната консумация на зелен чай подобрява кръвообращението, концентрацията и общото благосъстояние. Достатъчно е да пиете по една чаша от напитката на ден, а лимонът и канелата ще ви помогнат да я направите още по-вкусна и здравословна.

Ябълков сок

Тези плодове помагат за насищане на тялото с полезни витамини, насърчават и добавят много сила и енергия. Трябва да се отбележи, че този продукт няма странични ефекти. Пиенето на ябълков сок е най-добре сутрин, това ще ви помогне да се събудите по-бързо. Приемането на тези плодове на обяд или вечер ще помогне да се отървете от умората.

Джинджифилови напитки

Джинджифиловата напитка има укрепващи и стимулиращи свойства. Използването му ще ви даде енергия, ще подобри настроението и ще ви позволи да останете в добра форма за дълго време. Той е чудесен заместител на кафето и енергийните напитки.

Чай от шизандра

Плодовете на шизандра са източник на жизненост и органични киселини. Те имат тонизиращи свойства, така че лесно ще ви насърчат както сутрин, така и вечер. Приготвянето на чай с горски плодове е лесно. Една супена лъжица пресни или сушени плодове се заливат с 500 мл вряща вода и се оставят да се варят един час. След това напитката е готова за пиене. Можете да го разнообразите като добавите лъжица мед, захар или сладко.

Чай с тинктура от женшен

Това лекарство може да се купи във всяка аптека. Желателно е да се използва според указанията, може да се добави и към готов зелен чай. След като пиете тази напитка сутрин, можете да презаредите батериите си за целия ден и да станете многократно по-продуктивни. В допълнение, тази напитка не влияе неблагоприятно на съня.

Последно
Не пропускай