Шот с вкус на малина

Петък вечер, възможно е и събота да е, защото след полунощ минаваме от здравословни коктейли на шотове!

Всъщност за жените на бара и коктейлите вече ви разказахме, затова ще продължим разговора със Стефан за шотовете.

Алкохолни малки шотчета само за наздраве! Първата чашка е за настроение, втората за освежаване, а третата глътка е уникална, въпреки че не знаем нищо за съставките.

С четвъртият шот всички мечти стават реалност. Мислиш, че алкохола не те хваща, но не те и пуска да си тръгнеш докато не свърши партито, което се превърща в история за шотовете. Eдва ли има жена, която не е чувала барманския жаргон „на екс“!

И така на един дъх Стефан ни представи авторската рецепта на един шот с вкус на малина.

Какви напитки обичат българските жени?

Вкусовете са различни, но напоседък все повече ми прави впечатление, че едно Блъди Мери по пикантно със стрък селъри и маслини за украса е доста предпочитан вариант сред нежния пол. Разбира се не бива да пренебрегваме и коктейлите с бейлис, или сметана, а и трудно бихме срещнали дама която да не си пада по ягодово дайкири и всички други ягодови предизвикателства в бара.

Може ли да сравниш състезанията в България и в чужбина?

Както казах вече в родината ни няма голям избор от състезания, но в тази насока се работи усилено. Сега в България навлиза едно наистина силно състезание Уърлд Клас (World class) – то се организира от няколко години от най-голямата фирма в алкохолната индустрия – Диаджо (Diageo), то наистина е много добро и от тази година ще се провежда и у нас. Тук всеки който желае да се развива е добре дошъл, ще гостуват различни светила в барманство.

Авторска рецепта за шот, ще разкриеш ли каква е тя?

От скоро у нас се появи един много интересен ликьор Скинос той се прави от смолата на едно дърво в Гърция и има лек привкус на борова дъвка. Преди няколко месеца участвах в едно състезание със този шот. Рецептата е лесна, но самите ликьори се намират доста трудно на нашият пазар. В чаша шот се наливат както следва 10 мл Chambord (уникален френски ликьор с вкус на малини), 10 мл Skinos I 10 мл Pisang Ambon guarana lime (холандски виолетов ликьор с гуарана и лайм). Получава се шот на три цвята отдолу червено, прозрачно и отгоре виолетово. За украса едно листо босилек и наздраве.

Няколко глътки наистина могат да ви подведат, така че не прекалявайте със шотовете!

Последно
Не пропускай