Самостоятелно подстригване на връхчетата

Ако красивата коса е изключително важно условие за постигане на хубав външен вид, тогава ходенето на фризьор е задължително. Косата изисква специално внимание: подходяща козметика за миене, защита от външни влияния, подхранване на косъма, оформяне на прическата и редовно премахване на цъфналите връхчета.

Когато става въпрос за подстригване на косата, 90% от жените излизат от фризьорския салон с оплакване, че са им отрязали много повече коса, отколкото е било необходимо. За това решихме да ви покажем няколко варианта за самостоятелно премахване на връхчетата и накъсаната коса в домашни условия.

За да премахнете цъфналите краища ще ви трябва един чифт ножици (ако случайно имате професионални ножици за подстригване, това ще ви свърши идеална работа), четка за коса и гумени ластици. Измийте косата си и направете конска опашка отпред. Захванете краищата с друг ластик и отрежете внимателно връхчетата.

Ако подстригвате за първи път косата си, внимавайте да не отрежете много коса и да не направите някоя непоправима грешка. Мокрите връхчета много по-лесно се подстригват, защото косата не е толкова жива. Поради тази причина много фризьори предпочитат да подстригват и да оформят прическата, когато косата е влажна.

Друг вариант за самостоятелно подстригване на връхчетата е да разделите косата на кичури и да започнете внимателно да подстригвате връхчета на всеки кичур. Усукването на кичур коса и премахването на  стърчащите косъмчета също е ефективен и лесен начин за отстраняване на цъфтящите връхчета в домашни условия.

Самостоятелното подстригване звучи като трудно предизвикателство, но в действителност, това не е толкова трудно, колкото си мислите! Ако нямате доверие на собствените си умения, по-добре е да изберете професионален фризьор за оформяне на прическата.

Това са няколко чудесни начини да освежите косата си и да се отървете от някои разцепени краища, но това в никакъв случай не означава, че трябва да се откажете от фризьорските услуги. Специалистите съветват да посещавате своя фризьор поне веднъж на два месеца.

Последно
Не пропускай