Изберете рокля според формата на тялото

Нищо друго не ви прави да изглеждате толкова женствено, колкото красивата рокля.

Ако силата на самочувствието на жената идва от роклята, тогава много жени си задават въпроса „Как да изберат подходящата рокля?“.

Първо определете формата на тялото и след това прочетете какъв тип рокля подхожда на фигурата ви.

Съществуват 5 типа фигури: пясъчен часовник, круша, ябълка, триъгълник и правоъгълник.

Тяло „Пясъчен часовник“

Ако тялото ви прилича на пясъчен часовник, значи имате идеална фигура. Вталените рокли подчертават апетитните извивки, а роклите с широк колан и разкроена пола подчертават тънката талия. На тялото „Пясъчен часовник“ подхождат всякакви модели.

Тяло „Круша“

Долната част на тялото ви е по-широка от горната т.е. бедрата ви са по-големи от раменете ви. За да изравните пропорциите акцентирайте върху горната част на тялото, покажете ръцете и подчертайте бюста. Избягвайте прилепналите рокли по бедрата и цялото тяло.

Вижте също: Бански според формата на тялото

Силуетът „Круша“ се нуждае от рокля с дължина до коляното с разширяваща се кръгла пола. Изберете пола или рокля тип „балон“.

Тяло „Ябълка“

Ябълковите момичета трябва да отклонят вниманието от широката талия. За да скрият закръгленото коремче трябва да изберат едноцветна рокля с едно рамо, висока талия или рокля с А-образна линия.

Тяло „Триъгълник“

Широки рамене, голям бюст и тънки крака получава се форма на обърнат триъгълник. Роклите с презрамки, които са в близост до врата са идеални за такъв тип фигура, защото визуално намаляват прекалено широките рамене.

Тяло „Правоъгълник“

Ширината на талията, ханша и раменете е еднаква и обикновено е малка. За да изобразите талията и да „разчупите“ правата форма на тялото, изберете рокля с висока талия и обемна пола с набори.

Дрехите могат да прикрият несъвършенствата на женската фигура,  да подчертаят хубавите извивки на тялото и да изглеждате перфектно. Достатъчно е само да научите какви дрехи са подходящи за вашата фигура и как да ги комбинирате. Вече знаете как да изберете правилната рокля според вашата фигура.

Последно
Не пропускай