Домашен скраб за премахване на подкожните косми

Малките подкожни косъмчета, които се появяват след всяка процедура за обезкосмяване представляват голям проблем за женското общество. Съществуват различни методи (фото и лазерна епилация), с които премахването на подкожните косъмчетата е бързо и успешно, но за сметка на това тяхното отстраняване струва доста скъпо.

На пазара може да намерите специални кремове и лосиони за премахване на подкожните косми, но понякога и тяхното постоянно използване няма ефективно действие и резултат.

Ако сте част от групата на дамите, които имат копринена кожа и малките неприятни косъмчета не ги измъчват, трябва да се чувствате като истински щастлива жена.

А ако сте част от другата група дами, които мечтаят за копринено мека кожа без враснали косъмчета тогава ви препоръчваме да продължите борбата с елиминирането им и да опитате да направите домашен скраб.

За тази цел ще ви представим един много добър метод, който ще ни помогне да се отървете от дразнещите подкожни косъмчета.

  • Трябва да подготвите домашен скраб от – лосиона за тяло, 10 капки масло от чаено дърво, 5 капки лавандулово масло и 5 капки олио от мащерка. Може да добавите и няколко капки етерично масло. Разбъркайте добре, докато получите хомогенна смес.
  • Скрабът помага да се отървете от дразнещите косъмчета, но е необходимо да масажирате засегнатите части всеки ден в продължение на две седмици.
  • Приготвянето е лесно, а аромата е много приятен. Масажирайте проблемната кожа не по-малко от 15 минути.

По този начин ще премахнете врасаналите косъмчета и ще предпазите кожата от появата на нови такива. Избягвайте ежедневното бръснене и честото ходене на кола маска колкото и да ви изглежда невъзможно и неотложно, защото честите процедури за обезкосмяване предизвикват създаването и появата на нови подкожни косъмчета.

Справянето с неприятните враснали косми е дълъг и продължителен процес, така че оставете кожата да диша, третирайки я с естествени продукти, какъвто е домашния скраб за отстраняване на космите и подхранване на кожните клетки.

Последно
Не пропускай