Домашен скраб за премахване на подкожните косми

3249
Премахване на подкожни косми

Малките подкожни косъмчета, които се появяват след всяка процедура за обезкосмяване представляват голям проблем за женското общество. Съществуват различни методи (фото и лазерна епилация), с които премахването на подкожните косъмчетата е бързо и успешно, но за сметка на това тяхното отстраняване струва доста скъпо.

На пазара може да намерите специални кремове и лосиони за премахване на подкожните косми, но понякога и тяхното постоянно използване няма ефективно действие и резултат.

Ако сте част от групата на дамите, които имат копринена кожа и малките неприятни косъмчета не ги измъчват, трябва да се чувствате като истински щастлива жена.

А ако сте част от другата група дами, които мечтаят за копринено мека кожа без враснали косъмчета тогава ви препоръчваме да продължите борбата с елиминирането им и да опитате да направите домашен скраб.

За тази цел ще ви представим един много добър метод, който ще ни помогне да се отървете от дразнещите подкожни косъмчета.

  • Трябва да подготвите домашен скраб от – лосиона за тяло, 10 капки масло от чаено дърво, 5 капки лавандулово масло и 5 капки олио от мащерка. Може да добавите и няколко капки етерично масло. Разбъркайте добре, докато получите хомогенна смес.
  • Скрабът помага да се отървете от дразнещите косъмчета, но е необходимо да масажирате засегнатите части всеки ден в продължение на две седмици.
  • Приготвянето е лесно, а аромата е много приятен. Масажирайте проблемната кожа не по-малко от 15 минути.

По този начин ще премахнете врасаналите косъмчета и ще предпазите кожата от появата на нови такива. Избягвайте ежедневното бръснене и честото ходене на кола маска колкото и да ви изглежда невъзможно и неотложно, защото честите процедури за обезкосмяване предизвикват създаването и появата на нови подкожни косъмчета.

Справянето с неприятните враснали косми е дълъг и продължителен процес, така че оставете кожата да диша, третирайки я с естествени продукти, какъвто е домашния скраб за отстраняване на космите и подхранване на кожните клетки.