Маникюр – мехурести облаци

Ако ноктите ви са били разкрасявани с маникюр на цветя, точков принт или блестящи топченца, сега е моментът да пробвате нещо ново от тази поредица. Предлагаме да декорирате обикновения едноцветен маникюр с мехурести облаци. Така ще изразите своя свободен дух, оригиналност и смелост да внесете нещо по-различно в ежедневието си.

За да направите този прекрасен маникюр ca необходими: лак за основа, клечки за уши, ацетон и цветни лакове за нокти.

Първо направете основата и оставете лака да изсъхне. Потопете клечките за уши в ацетон. Сложете на върха на натопената клечка за уши от избрания цвят лак и се опитайте да направите отпечатък на бял лист хартия. Трябва да получите цветни точици. По същия начин натопете няколко клечи за уши с ацетон в цветния лак и направете отпечатъка върху нокътя. За тази цел може да използвате един или два различни цвята. Когато се съединят различните точки се оформят мехурести цветни облаци, както на снимката. Внимавайте да не вземете по-голямо количество лак, защото вместо мехурести облаци ще образувате трудно съхнещи точки лак. Идеята е мехурестите облаци да изглеждат като ефектни прозрачни образувания.

Ако решите да направите маникюра – мехурести облаци с повече от два различни цвята лак, освен прозрачни облаците трябва да бъдат и нежни като преливащите цветове на дъгата. Креативността е най-важната стъпка, така че оставете тя да ви води. По този начин може да направите същия маникюр като на снимката. Основният лак  е  лилав с блестящи частици. Оставате да изсъхне лилавия лак и с потопени клечки в ацетон и бял лак, създавате снежно бели точки, които се превърщат в мехурести облаци.  Завършете маникюра с топ лак за повече блясък.

Дали ще заложите на нежните нюанси или ще изберете наситени цветове, за да направите по-впечатляващ маникюр зависи от вас самите. Не се страхувайте да експериментирате с цветовете и ще създадете изящен маникюр.

Последно
Не пропускай