Предимства и недостатъци на хотелите за кучета

Не винаги е възможно да оставите кучето си при приятели или роднини. Затова много хора избират хотел за кучета, когато искате да отидат на почивка. И все пак е нормално да се запитате наред с предимствата, има ли недостатъци това решение?

Ако сериозно обмисляте настаняването на домашния си любимец в хотел за кучета, е добре да знаете, че това има не само впечатляващи предимства, но и някои недостатъци. Претегляйки плюсовете и минусите, ще се улесните във вземането на решение, което е еднакво добро за вас и за вашия верен другар.

Предимствата

Професионалният пансион за кучета гарантира, че те ще бъдат обгрижвани, разхождани и хранени добре. Това обикновено се случва под наблюдение, а в някои хотели има осигурено и видеонаблюдение в боксовете.

Ако вашето куче се нуждае от лекарства, те могат да бъдат давани според вашите инструкции. Разбира се, това се заплаща допълнително. Много хотели за кучета също така имат ветеринарни клиники в непосредствена близост, за да се реагира спешно при необходимост.

Кучетата също така се нуждаят от сигурност и ред. Един добър хотел за кучета може да предложи точно това, като ежедневно организира заниманията на кучетата в контролирана среда. И повечето четириноги гости процъфтяват в това.

Ако говорим лично за вас, понякога е добре да можете да извършвате определени дейности без вашето куче и за малко да си вземете почивка от ежедневните грижи. И най-добрият стопанин се нуждае от малко почивка. Въпреки че да имаш куче е страхотно, не рядко е и доста уморително.

Хубаво е да откриете място, където вашето куче се чувства добре. Така, ако трябва да тръгнете спешно в командировка, например, ще знаете къде да го оставите без притеснения. А ако домашният ви любимец посещава едно и също място редовно, то също ще изгради собствена среда там и ще се забавлява без вас.

Можете и да направите просто един тест и да оставите кучето си за два, три дни в пансиона. Вероятно ще разберете дали това е добра идея дори за толкова кратко време. Ако то се върне твърде стресирано, можете да го обсъдите с персонала. Също така е да споделяте тревогите си с хората, на които го оставяте, за да намерите заедно най-доброто решение за всички страни.

Разгледайте сайта на хотел за кучета New Vita, ако търсите професионалисти с голям опит. Има достатъчно информация и снимки в галерията, за да добиете бързо реална представа, за това, което ви очаква на това прекрасно местенце.

Недостатъците

Разбира се, всяко хубаво нещо може да има и някои недостатъци, с които можете или не можете да направите компромис.

Има кучета, които са особено неспокойни дори в домашна среда. Това може да се случи и при малките, и при големите породи. Въпреки това като цяло малките кучета са по-уязвими и несигурни. Тук трябва да подходите внимателно и да приобщите постепенно кучето в новата среда. За целта занесете в хотела повече негови лични вещи и любимите му лакомства.

Можете също да го оставите няколко дни по-рано от планирания ви ангажимент. Така ще имате време да потърсите друго решение, ако нещата все пак не се получат. Винаги е добре да имате резервен вариант, за да не се стресирате и вие.

Също трябва да помислите и за нужните ваксини и  обезпаразитяване. Ако ви се налага да ги направите в последния момент, по-добре говорете с персонала за извършването им в клиниката. Така ще решите всички проблеми на едно място.

Важно е и да се информирате за условията за настаняване. Има специфични моменти като времето за настаняване и взимане, часовете за даване на информация за това как се чувства вашия любимец, даване на капаро, работно време по време на празници и други.

Бъдете сигурни, че когато откриете вашето място, ще се питате защо не сте го направили по-рано и сте се затруднявали да обмисляте какви ли не варианти. Защото хотелите за кучета са преди всичко в полза на активния, съвременен човек, който цени своето време и времето на другите.

Да ангажирате познати, приятели и роднини може да бъде безплатно, но наред с това носи със себе си редица неудобства. И в крайна сметка се лишавате от почивка или професионална реализация. Кучето е ангажимент, който може да се сравни с това да имате постоянно малко дете. Ето защо и вие се нуждаете от малко отдих и презареждане на силите. И хотелите за кучета могат да се окажат изненадващо добро решение за вас.

Последно
Не пропускай