Подготовка на сватбеното тържество

Сватбата или церемонията по сключване брак е един от най-прекрасните моменти в живота. Самото сватбено тържество изисква да отделите повече време за култовите ритуали и аксесоари.

Подготовката за сватбено тържество започва с четене на сватбени публикации в интернет и приключва с избор на дестинация за меден месец.

Мястото на сватбеното тържество

Изискано заведение, ресторант, хотел, луксозна вила или сватба на открито покрай морето, кое място ще изберете за сватбеното тържество зависи от вашите възможности и желания. Голяма или малка сватба – тук вече няма правила. Сватба на морето

Сватбеното тържество може да бъде весело и лудо дори и само с най-близкия кръг от семейството.

Оркестър на живо или диджей

За да бъде в сватбата много весела, тържеството има нужда от подходяща музика. Не позволявайте на оркестъра или на диджея да пуска песни само от неговия богат репертоар.

Направете списък с любимите музикални изпълнения, те са задължителна част от вашата сватба. Където и да е сватбата, колкото и да не сте по хорàта, нека да има едно две такива, за да бъде сватбата по-игрива.

Списък с гости

Преди да изберете мястото на събитието трябва да направите списък с гости. Поканете само хората, които харесвате. Това е вашето сватбено тържество, а не обикновен купон, така че няма нужда от роднини, които не харесвате или такива хора, които вас са ви канили и сега трябва да им върнете жеста. Подредба на масите на сватба

Поне 2 седмици по-рано, гостите трябва да получат поканите. Помолете ги да ви потвърдят тяхното присъствие, защото трябва да знаете точната бройка на хората, които ще присъстват на сватбата.

Сватбен дрескод

Напоследък става все по-модерно и популярно сватбарите да спазват определен дрескод. Помислете за главния мотив. Не е задължително да бъде цвете. Ако не ви харесват тематичните сватби, може дрескода да бъде елегантни, весели и забавни хора. Въпреки всичко, доста забавно, интересно и стилно  изглежда сватбата с шафери и шаферки  облечени в еднакъв цвят тоалети.

След като имате представа как искате да изглежда сватбеното ви тържество с помощта на сватбена агенция реализирайте идеите си. Изберете добра свадбена агенция, която ще се погрижи  за кетъринга, колата, тортата, украсата, книгата за гости и  най-малките сватбени детайли.

Най-красивата булка

Хубаво е да измислите каква ще бъде прическата и официалния грим и да го направите предварително. Не оставяйте предварителната пробна прическа и грима за последния ден. Посещенията на солариум последната седмица преди сватбата са забранени.

Изборът на булченска рокля, изисква консултация с моден дизайнер, нали трябва да сте най-красивата булка?

А относно обувките, ако трябва да избирате между модерни и удобни, изберете вторите, особено ако роклята е дълга.

Професионална фотосесия

Когато всичко е подготвено остава да намерите сватбен фотограф, които да избере място за фотосесия. За официалното тържество в църквата трябва да има точно определен час, както и за подписването в обредния дом. Не забравяйте, че всички гости искат да се снимат с булката. Така, че трябва да предвидите, кога и къде ще направите дълго чаканите снимки.

Наистина има толкова много неща за сватбеното тържество. Впрочем подготовката за сватбата приключва с организация на сватбеното пътуване.  Сега изберете и дестинация за медения месец.

Последно
Не пропускай