Как да отстраните акрилните нокти сами

Акрилните нокти набират все по-голяма популярност сред представителките на нежния пол. С акрилната ноктопластика, ноктите изглеждат красиво, здраво и много лесни за оформяне и декориране.

Най-големият плюс на акрилните нокти е, че могат да запазят маникюра дълъг период от време. Дамите, които имат проблем с израстването на естествените си нокти предпочитат да използват акрилните дълги нокти. Освен това изкуствените нокти са идеален начин да направите по-различна форма и дизайн на ноктите си.

Само че премахването на акрилните нокти се оказва проблемно за много дами, защото може да предизвика болка и да увреди нокътя ако не се направи внимателно. Най-добрият вариант за остраняване на акрилните нокти е да посетите професионален маникюрист. Но не винаги имате такава възможност, за тази цел решихме да ви покажем как да отстраните акрилните нокти сами. Следвайте стъпките по-долу:

  1. Изрежете ноктите си до най-късата дължина.
  2. Изтрийте топ лака, ако има такъв.
  3. В купичка с топла вода сложете 10 капки ацетон и накиснете ноктите в този разтвор.
  4. Оставете ноктите в разтвора 20-25 минути.
  5. След това опитайте се да отлепите акрилните нокти.
  6. Ако отлепянето ви затруднява оставете ръцете още десетина минути в разтвора.
  7. След отстраняването на акрила, нанесете подхранващо масло за кожички и нокти.

Не е препоръчително да правите такава ноктопластика ако изпитвате непоносимост към изкуствените нокти. След премахването на акрила не забравяйте, че естествените нокти са наранени и изискват повече грижа и внимание. Съветваме ви след като отстраните и последните изкуствените остатъци, да оставите естествените нокти за една седмица без цветен лак. Може да използвате заздравител за нокти, за да придадете блясък на късите нокти и да ги направите по-устойчиви.

А докато чакате да укрепнат и да пораснат ноктите ви, може да помислите какъв арт маникюр да си направите. От една страна акрилните нокти изглеждат превъзходно, но от друга страна изискват повече грижи и внимание от обикновения маникюр.  Всичко е въпрос на лична преценка.

Последно
Не пропускай