Nike Air Max вече близо 30 години на пазара

Спортните продукти на Nike са популярни из цял свят. А що се отнася до популярната линия обувки на марката Nike Air Max, то тя е невероятен пробив в историята на маратонките. Специалната капсула в петата на подметката не е просто дизайнерско изобретение, а уникална технология за омекотяване и придаване на неописуем комфорт.

Един от най-популярните и разпознаваеми модели на марката, любимите на мнозина маратонки Nike Air Max са достатъчно удобни и гъвкави за ежедневно носене и използване във фитнес залата. Те са в състояние да предложат огромна издръжливост, даже и при големи натоварвания. Същевременно чудесно предпазват краката от умора, наранявания и се грижат за максималното удобство на своите собственици.

Историята на Nike Air Max

Технологията Air Max е разработена от инженера на НАСА Франк Руди преди почти половин век. Той предлага на Nike да постави в подметката на обувката полиуретанов контейнер, пълен с въздух. Изобретението допринася за перфектното поглъщане и омекотяването на евентуални удари.

Първоначално Nike, както и много други компании отказват да използват технологията. По-късно обаче идеята достига до ръководството на Nike и през 1987 г. първите маратонки с въздушна възглавница са вече на пазара.

През 1993 г. са пуснати маратонки с прозрачен ток, който излага на показ вложките на Air Max. От тогава насам всяка година марката Nike Air Max подобрява своя външен вид и производителност.

С какво се отличават моделите Nike Air Max?

Те са перфектни за бягане и скачане. Размерът и възможностите за разположение на въздушните контейнери могат да са много различни. Благодарение на тази технология, гръбначният стълб се натоварва много по-малко по време на тренировка, а рискът от нараняване също е снижен.

Въздушните вложки в обувките Air Max осигуряват на спортистите и всички, които тренират, значително повече стабилност и комфорт.

При създаването на спортни обувки Nike дизайнерите вземат предвид специфичните анатомични особености на краката. Точно заради това маратонките добре прилягат на крака, не се плъзгат и човек се чувства сигурен с тях.

Материали

При производството на моделите моделите Nike Air Max се използват материали като естествена кожа, висококачествен велур и модерни синтетични съединения. Подметката е направена от материал Cushlon и може да намали значително силата на удара по време на спорт. В основата са използвани дишащи материали Flywire и Hyperfuse, които правят маратонките леки, но изключително издръжливи.

На пазара могат да се видят няколко вида амортисьори Nike Air Max. Най-популярните варианти са Total Air, Air Max 2, Tuned Air и Tube Air.

Предназначение

Nike Air Max са предназначени за различни силови натоварвания, но най-вече са ориентирани към лекоатлети и баскетболисти. Също така моделът Air Max се препоръчва и за хора с по-масивна физика.

Благодарение на своя дизайн, маратонките Nike се превърнаха в стилен елемент от ежедневната визия на много хора, които биха желали да се откроят в своята индивидуалност и да демонстрират добрия си вкус. От друга страна, феновете на хип-хоп културата също се влюбиха в тях и ги оцениха по достойнство.

От всичко изброено, изводът е един  – технологията Air Max успя да създаде обувка с уникални амортизиращи свойства. Тя отлично поддържа здравето на краката и гръбначния стълб, а също така способства и за намаляване на стреса при спортуващите. Nike Nike Air Max е лека, удобна, стабилна и издръжлива – създадена специално за бягане и особено ценена от всички млади хора по света.

Ако Ви предстои избир на маратонки, не се колебайте да разгледате чудесните предложения на Footshop.bg – огромният избор и добрата цена ще Ви изненадат приятно.

Последно
Не пропускай