Не подминавайте закуската по време на диета

Много хора мислят, че ще свалят повече килограми, ако поемат по-малко количество храна и че пропускането на закуската влияе пряко на загубата на тегло. Логично е хората, които закусват сутрин, да не успеят да свалят повече килограми от хората, които прескачат закуската.

Изследванията на диетолозите потвърждават факта, че сутрин една от три жени прескача закуската в опит да отслабне. Истината е друга.

В действителност ако изключите закуската сутринта, след това сте склонни да поемете по-голямо количество храна през деня. Според диетолозите подминаването на закуската води до повишаване на диастоличното и систоличното кръвно налягане и концентрацията на инсулин в кръвта. Ако пропуснете сутрешното хранене ще забавите метаболизма, а на обяд няма да може да избегнете преяждането. Всички учени споделят мнението, че закуската е най-важното условие за ефективно отслабване и дори съветват хората да изяждат по-голямо количество храна на закуска. Диетата не означава гладуване и пропускане на закуската. Не подминавайте закуската по време на диета.

Не тръгвайте с празен стомах на работа, дори и ако нямате апетит сутрин хапнете нещо здравословно, защото храненето сутрин е от съществено значение за успеха на диетата.

Започнете деня със закуска и яжте по-често, но на по- малки порции. Закуската дава енергия, здраве и настроение.

Преценете сами дали ще пропуснете закуската в името на добрата фигура или ще избере по-ефективния начин за отслабване, който не изключва здравословната закуска от ежедневното си меню.

Последно
Не пропускай