Най-лошият хранителен навик, който ускорява загубата на костна маса

Повечето хора не позират за ниската си костна маса.

Въпреки че много фактори могат да ускорят загубата на костна маса, има един най-коварен, който причинява увреждане. Това е дефицит на калций и витамин D.

Калцият и витамин D са две хранителни вещества, които работят заедно за укрепване на костите.

Ако напълно сте заменили млечните продукти със зеленчукови, редовно консумирате червено месо и не обичате риба, богата на витамин D, вие сте изложени на риск от дефицит на важни витамини.

Продукти, съдържащи калций и витамин D

Почти целият калций в тялото ви се намира в костите ви. 66% от костната маса се състои от минерал, известен като калциев хидроксиапатит.

И така, от колко калций се нуждаете за възрастен над 30 години?

Препоръчителният хранителен прием (RDA) на калций за възрастни е 1000 милиграма дневно. Това количество нараства до 1200 милиграма на ден за жени след 51-годишна възраст. До 40% от населението на САЩ не отговаря на препоръчаните нужди от калций само чрез диета.

Включвайте храни с високо съдържание на калций като мляко, тофу, сардини, кисело мляко или обогатени с калций храни във вашата диета всеки ден. Ако не можете да задоволите нуждите си само чрез храна, консултирайте се с лекар относно приема на допълнителни витамини.

Имайте предвид, че трябва да се тревожите не само за калция. Без витамин D тялото не може да използва калция, който консумирате, за да изгради здрави кости. Витамин D е уникален с това, че тялото може да го произвежда чрез излагане на слънце, но диетичните проучвания и добавките могат да ви помогнат да получите достатъчно от него.

Последно
Не пропускай