Най-известните цветя с магически свойства

Когато купувате цвете с магическо значение, трябва да му намерите правилното място. Ако това е цвете-закрилник, поставете го до входа на жилището. Растението, което носи любов, трябва да е в спалнята, а това, което поддържа здравето – в кухнята.

Азалия

Ако искате любов, купете си азалия. Красивото цвете ще укрепи отношенията ви. Неговото магическо свойство е да разпръсква положителна енергия. Народната мъдрост казва, че азалията трябва да бъде в стаята, в която прекарвате най-много време. Така ще се отървете от спорове и конфликти.

Бегония

Това цвете е добро за тези, които искат да се предпазят от въздействието на негативната енергия. То трансформира негативната енергия в положителна и носи спокойствие.

Здравец

Здравецът е подходящ за хора, които са потиснати от житейски обстоятелства. Растението ще успокои негативните емоции и ще внесе хармония.

В същото време здравецът с различни цветове имат различни свойства. Цвете с яркочервени венчелистчета е талисман срещу зли сили, с розови венчелистчета помага за намиране на любов, а с бели венчелистчета помага за раждане на деца. Етеричните масла от здравец се използват за нормализиране на съня и лечение на нервната система. Миризмата на растението е полезна за страдащите от стомашно-чревни заболявания, но в същото време е силен алерген.

Кактус

Това растение е предназначено да запази мира и спокойствието в къщата. За да работи енергията на кактуса правилно, той трябва да бъде поставен на перваза на прозореца или срещу вратата. Кактусите също така „поглъщат“ радиацията от компютъра.

Лимон

Лимонът има положителен ефект върху настроението и не ви позволява да изпадате в депресия. В допълнение към аромата и здравословните плодове, цитрусите носят просперитет на къщата. Също и въздухът в стаята ще бъде дезинфекциран и вредните микроби ще бъдат убити. И то без никакви химикали!

Орхидея

Орхидеята може да се нарече диамант на царството на флората. Особено подходяща е за слабия пол, като допринася за разцвета на чувствеността и женствеността. Цветето олицетворява добродетелта и любовта. Орхидеята е много красиво растение, но изисква правилни грижи!

Циклама

Растението помага за преодоляване на дълбокото отчаяние, преодоляване на срамежливостта и комплексите. Според народната мъдрост цикламата успокоява капризните деца и „гаси“ конфликтите в къщата.

Последно
Не пропускай