Най-използваните техники за подмладяване и красота

През последното десетилетие козметичната индустрия претърпя сериозна трансформация. Това, което се възприемаше като радикално и рисково, сега стана обичайна практика. Тази промяна се дължи на нарастващата популярност на неинвазивните лечения и иновативната козметична апаратура, които дават ефективни резултати.

Невротоксични козметични процедури

Неинвазивните лечения, като инжекции и дермални филъри печелят все повече привърженици сред потребителите. Според Американското дружество за естетична пластична хирургия, ботулиновият токсин – невротоксични козметични инжекции като ботокс, диспорт и ксеомин – е най-популярният нехирургичен вариант, с над 4,5 милиона процедури на година само в САЩ. Само за пет години консумацията на ботулинов токсин в броя на хората на възраст между 19 и 34 години се увеличава с 87%.

Ултразвукова стимулация с висока интензивност

Друг неинвазивен метод е ултразвукова стимулация с висока интензивност. Първоначално разработена за борба с определени видове рак, процедурата използва звукови вълни, за да причини локални термични увреждания.

Когато се използват за козметични цели, процедури като V-Zet стимулират естественото производство на колаген, което прави кожата по-стегната и по-тонизирана. С помощта на редовни лечения, провеждани в продължение на три до шест месеца, резултатите са толкова ефективни, колкото и операцията.

Някои от тези апарати за стимулация на кожата мога да бъдат използвани и вкъщи, като например уреда за електромускулна стимулация, който всеки може да намери и купи онлайн.

Мезотерапия

Мезотерапията включва инжектиране на специална смес от витамини, аминокиселини и лекарства, поставени само на милиметри под кожата и действа като дълбоко овлажнява тъканта и намалява фините бръчици по повърхността на кожата.

Рехидратация на кожата

Друг метод за овлажняване на кожата е с хиалуронова киселина.

Хората, които искат да бъдат активни в грижата за себе си, но не са готови да посетят клиника, могат да включат хиалуронова киселина в рутинната си за грижа за кожата.

Когато кожата е дехидратирана, фините линии и бръчки са по-изразени, което ви кара да изглеждате по-възрастни, отколкото сте в действителност. Хиалуроновата киселина е отличен овлажняващ продукт, който се абсорбира дълбоко в кожата за почти незабавни резултати.

Терапия със стволови клетки

Стволовите клетки се събират от собствената мазнина на пациента чрез процедура на мини липосукция и след това могат да се инжектират в косата за регенерация, на лицето за подмладяването му и в ставите при хора с артрит и ставни проблеми.

Химически пилинг

Това е процедура за възстановяване на кожата, при която върху кожата се нанася химически разтвор за отстраняване на горните слоеве. Кожата, която се регенерира след тази процедура, е по-гладка и изглежда по-млада. Химическият пилинг се използва за третиране на бръчки, обезцветяване на кожата и белези.

Микродермабразиунея

Микродермабразиото е друга неинвазивна процедура, която премахва слоя мъртви клетки и придава на кожата по-млад, гладък и мек вид. Това лечение също е много ефективно при лечение на белези от акне.

CO2 лазерна терапия на кожата

Процедурите за подмладяване на кожата с CO2 лазер са особено ефективни за премахване на фините линии и изглаждане на по-дълбоки бръчки, които често са резултат от тютюнопушене, стрес и старост. CO2 лазерната терапия обикновено се използва за намаляване на тежестта на линиите между и около очите, в ъглите на устата и по челото.

Терапия със синя светлина

Терапията със синя светлина действа чрез насочване към бактериите, които причиняват акне. Умереното акне, което не се повлиява от други процедури за грижа за кожата на лицето, може да се лекува с тази светлинна терапия, която се прилага за период от няколко седмици.

Терапията със синя светлина рядко причинява странични ефекти и не уврежда кожата.

Термаж

Thermage е техника за подмладяване на лицето, предназначена да подобри контура на лицето и шията. Уникалното радиочестотно лечение загрява дълбоките слоеве на кожата, докато повърхността на кожата се охлажда, за да се поддържа непокътната по време на процедурата. Това дълбоко затопляне стимулира естествения процес на обновяване на кожата, което води до разтягане на съществуващия колаген и производството на нов.

Резултатът е по-стегната и често по-гладка кожа. За разлика от лазерните процедури, Thermage може да третира всички типове кожа, а ползите от процедурата често са видими и дълготрайни.

Карбокситерапия

Това лечение може да се използва за лечение на тъмни кръгове, стрии, белези, причинени от акне или за ободряване на кожата. Чрез инжектиране на малко количество въглероден диоксид в дермалните и подкожните структури (мазнини), тялото предизвиква увеличаване на притока на кислород в инжектираната област и впоследствие увеличаване на неогенезата и липолизата на колаген.

Интервенцията не причинява болка и не крие рискове за здравето.

Последно
Не пропускай