Най-големите темерути на Зодиака

Периодично всички се срещаме с хора, които са лишени от чувствителност,  които не реагират на преживяванията на другите хора.

Прието е да се казва за тях, че имат „твърдо сърце“, „твърда душа“. Може би житейските обстоятелства са ги довели до това състояние или просто са си родени така. Нека да видим най-големите непукисти на Зодиака.

Козирог

Козирози се радват на нелицеприятната слава като едни от най- безчувствените знаци на Зодиака. Козирозите от детството удивяват другите със своята солидност, изненадват със сериозно изражение на лицата си. Усеща се, че са родени веднага като възрастни. Най-често от такива „малки старци“ впоследствие израстват хора, които са лишени от чувствителност.

Вижте още: Най-големите ласкатели сред зодиите

Козирозите разглеждат личните отношения като нов бизнес проект, предпочитат да им струват не любов, а взаимна изгода. Струва им се, че такъв съюз ще бъде по-честен, надежден, правилен, отколкото сантименталната зависимост от друг човек. Козирогът не вярва в нечии приятелски или романтични чувства. Той възприема всяка привързаност като признак на слабост. Любовта смята за дефект, който му пречи да работи продуктивно.

Позицията му в живота е защо да губи енергия, време, емоции за някои чувства. Избраниците на Козирога се чувстват така, сякаш ги изследват под микроскоп, внимателно изучавайки всичките им „плюсове“ и „минуси“.

Желателно е Козирозите да се научат да се доверяват не само на ума си, но и на сърцето си, тогава ще могат да намерят истинската силна любов.

Дева

От всички знаци на зодиака Девата се отличава с най-голяма самодостатъчност. Известната педантичност на Девата се простира не само до работата, реда в къщата, но и до човешките взаимоотношения.

Тя подхожда към взаимоотношенията от аналитична гледна точка, която може да се нарече мениджърска. Всяко отклонение от правилата (установени и известни само на нея) се възприема като обида. Девата се доверява само на подбрани, внимателно проверени лица, а останалите държи на една ръка разстояние.

Вижте също: Най-вредните зодии сред жените

Безчувствието на Девата се изразява и в това, че тя се дистанцира от чуждите неприятности и проблеми.

Това й гарантира запазване на собственото си спокойствие и здраве. Тези хора толкова благоговейно защитават тялото си от сътресения, че предпочитат да ги определят като безчувствени, отколкото да си причинят главоболие, поради съпричастието си към проблемите на другите хора.

Скорпион

Сред недостатъците на Скорпион психическата безчувствие изобщо не е на последно място. Искрената усмивка на представител на този знак е толкова рядка, че може да се счита за чудо на света. Нарцистичният Скорпион се интересува само от собствената си личност и открито пренебрегва мнението на останалите. Те не вярват в добротата, присмиват се на добродетелта, въпреки че самите могат да бъдат щедри и готови на саможертва (като рядко изключение).

Скорпионите са цинични и не харесват другите. Най-доброто забавление за тях е да управляват съдбите на други хора, да въздействат върху съзнанието и подсъзнанието, да дърпат конците като умел кукловод. Това е максималната проява на неговата духовна безчувствие: Скорпионът не се интересува от желанията и стремежите на другите хора.

Отношенията с партньора им се превръщат в безкрайни битки, изтощителни до немай къде. Само истински любящ човек, който е готов да приеме всички недостатъци на Скорпиона и да му прости тази недостатъци, може да устои на тази вечна битка.

Вижте също: Най-енергичните зодии

Близнаци

Близнаците на пръв поглед може да изглеждат открити и прекалено емоционални. Но зад атрактивната фасада на представителите на този знак често се крие безчувствено сърце. Повърхностността и непостоянството пречат на Близнаците да приемат присърце проблемите на другите. Увлечени от собствената си бърборене, те не са в състояние да слушат внимателно и да се задълбочат в същността на проблема на друг човек.

Родените под това съзвездие не знаят как да се сприятеляват: лесно се сближават с хората, но също така лесно могат да плюят в душата на доверчивия човек, без да се измъчват особено от угризения на съвестта. Близнаците нямат равни в издаването на чуждите тайни. Поради собствената си безчувственост, нежелание да мислят до какво могат да доведат техните изказвания, те често разбиват съдбата на други хора.

Романтичните чувства на Близнаците също са леки и краткотрайни: те предпочитат лесния флирт пред дългосрочните връзки. По своята природа те са склонни към предателство, но не изпитват морални терзания за това. Дори сериозната връзка от Близнаци се възприема като игра. И именно благодарение на комбинацията от тези си качества, те са включени в списъка на най-безчувствените знаци на Зодиака.

Последно
Не пропускай